Uutiset

Hae rahoitusta kestävän kehityksen projektiin!

Uutiset 19.10.2021

Neljä nuorta ulkoilmassa pohjoismaisten lippujen kanssa

Nordic Youth in Sustainable Communities (NUBF) -hanke ottaa jälleen vastaan hakemuksia nuorilta ja nuorisojärjestöiltä. Haluatko edistää kestävää kehitystä yhdessä muiden pohjoismaisten nuorten kanssa? Hae rahoitusta 26.10.2021 mennessä!

Kiinnostavatko kestävän kehityksen tavoitteet? Haluatko tehdä kansainvälistä yhteistyötä? Onko sinulla idea projektista jonka haluaisit toteuttaa? Nuoret ja nuorisojärjestöt voivat nyt hakea rahoitusta projekteille NUBF:in rahoitushaun kautta!

Nordic Youth in Sustainable Communities (NUBF) on  pohjoismainen hanke, jonka tavoitteena on luoda luoda kestäviä yhteisöjä ja vahvistaa yhteistyötä nuorten välillä koko Pohjolan alueella. NUBF myöntää rahoitusta nuorten projekteille, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita. Tanskan kansallinen nuorisokomitea (DUF) vetää hanketta yhdessä Tanskan lapsi- ja opetusministeriön kanssa, ja mukana yhteistyössä ovat nuorisoalan sisarjärjestöt Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Färsaarilta! Allianssi toimii Suomen edustajana ja koordinoi hankkeen kansallista toteutusta.

NUBF:in rahoitushaku on tarkoitettu kaikenlaisille projekteille, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita ja lisäävät yhteistyötä nuorten välillä pohjoismaissa. Projekti voi olla toiminnaltaan mitä tahansa, mikä edistää vähintään yhtä kestävän kehityksen tavoitetta esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja demokratiasta aina terveyteen, vedenalaiseen elämään tai laadukkaaseen koulutukseen asti. Projektin toteuttaminen on myös erinomainen tilaisuus verkostoitua kansainvälisesti muiden samanmielisten nuorien kanssa!

Rahoitusta voivat hakea kaikki nuorisojärjestöt ja itseorganisoituneet nuorten ryhmät, jotka on rakennettu demokraattisten arvojen ympärille vapaaehtoisissa olosuhteissa, ja joilla on kotipaikka Pohjoismaissa. Projektin teeman ja toiminnan muodon voi valita itse, kunhan se noudattaa rahoituksen ohjeita ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Toiminta voi olla esimerkiksi viikonlopun kestävä seminaari, yhden päivän toiminta, kesäleiri tai webinaari! Ideoita voi siis olla laidasta laitaan!

Suunniteltu toiminta tulee toteuttaa vapaaehtoistyönä ja sen tulee olla nuorten järjestämää ja nuorille kohdistettua. Nuorilla tarkoitetaan tässä yhteydessä 16 – 30-vuotiaita. Rahoituksen saamiseksi aktiviteettien tulee osallistaa nuoria vähintään kahdesta pohjoismaasta.  Hankkeessa myönnetään eri suuruisia summia riippuen siitä, kuinka monesta maasta hankkeeseen osallistuu järjestäjiä, ja kuinka paljon projekti tarvitsee rahoitusta. Kahden maan edustajan yhteistyönä toteutetut hankkeet voivat saada rahoitusta 10 000 – 70 000 DKK (n. 1 300 – 9 400 €) väliltä. Tätä suurempia summia myönnetään, mikäli hanke järjestetään kolmen tai sitä useamman maan edustajan kesken. Hankkeiden kesto on yksi vuosi. Löydät tarkemmat kriteerit ja apua hakemuksen tekemiseen hankkeen verkkosivuilta (mm. englanniksi ja ruotsiksi): https://en.nordicyouth.org/the-pool

Toimi heti! Haku päättyy 26.10.2021.

Mikäli sinulla ei ole omaa nuorten ryhmää, mutta kiinnostuit asiasta tai sinulla on jo idea projektista, liity NUBF:in Facebook-ryhmään! Voit jakaa ideoita ja verkostoitua muiden nuorten kanssa joilla on halua toteuttaa projekti. Liittyäksesi FB-ryhmään lähetä viesti NUBF:in työntekijälle Nelly Eckegrenille osoitteeseen ne@duf.dk.

Lisätietoja

Kaisa Larjomaa
Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
kaisa.larjomaa@alli.fi

Katso myös