Nuorten EU-vaalikone 2024

Kiitos Nuorten vaalikoneen täyttämisestä!

Nuorten vaalikoneita on tänä vuonna kaksi!

Europarlamenttivaaleihin on luotu kaksi Nuorten vaalikonetta. Tekstimuotoisessa vaalikoneessa on yhteensä 20 väittämää ja 3 arvokysymystä. Videomuotoisessa vaalikoneessa on 20 väittämää ilman arvokysymyksiä. Vaalikoneiden sisällöt ovat siis lähes samat.

Videomuotoisessa vaalikoneessa saat lisätietoa päätöksesi tueksi lyhyinä videoina, kun taas tekstimuotoisessa vaalikoneessa kaikki tieto esitetään tekstinä. Molemmissa vaalikoneissa voit valita kieleksi suomen, ruotsin tai englannin. Halutessasi voit täyttää molemmat vaalikoneet!

Videomuotoisen vaalikoneen päätteeksi voit halutessasi myös vastata tutkimuskyselyyn. Videomuotoinen vaalikone on tehty yhteistyössä OpenVAA- ja YouthVAA-hankkeiden kanssa. Tavoitteena on tutkia vaalikoneiden käyttötapoja ja rakentaa erityisesti nuorille sopiva vaalikonekäyttöliittymä.

Ohjeita Nuorten vaalikoneeseen

Ohjeita käyttäjälle
  • Vaalikoneiden täyttö on ehdokkaille vapaaehtoista, eli kaikki ehdokkaat eivät välttämättä löydy vaalikoneesta.
  • Voit vaihtaa vaalikoneen ja kysymysten kieltä valikoista.
Ohjeita ehdokkaalle
  • Ehdokkaat voivat muokata vastauksiaan 17.5. saakka.
  • Etkö ole saanut vaalikoneen vastauslinkkiä? Voit pyytää sen puolueeltasi: olemme jakaneet vastauslinkin kaikille puolueille jaettavaksi eteenpäin suoraan ehdokkaille.
  • Vaalikoneeseen kirjaudutaan vahvan tunnistautumisen avulla. Jos olet jo vastannut vaalikonekysymyksiin ja haluaisit vielä muokata vastauksiasi, ota yhteyttä info@ehdokaskone.fi
  • Kaipaatko teknistä apua vaalikoneen kanssa? Voit pyytää sitä chatista, joka näkyy sisäänkirjautuneille selainikkunan vasemmassa alalaidassa tai sähköpostitse info@ehdokaskone.fi
  • Tekstimuotoisen vaalikoneen teknisen toteutuksen on tehnyt Webscale.
  • Videomuotoisen vaalikoneen teknisen toteutuksen on tehnyt OpenVaa.

Yhteys

Media

Juuso Kurttila
Viestintä- ja markkinointipäällikkö / Kommunikations- och marknadschef / Communications and marketing manager
0400 340 286
juuso.kurttila@nuorisoala.fi

Nuorten vaalikoneen tekninen tuki

info@ehdokaskone.fi
Voit pyytää tukea myös chatista, joka näkyy vaalikoneeseen sisäänkirjautuneille selainikkunan vasemmassa alalaidassa. Vaalikoneen teknisen toteutuksen on tehnyt Webscale.

Nuorten vaalikoneen väittämät

vaalikone@nuorisoala.fi