Ahistaako avustusrumba? Tule vaikuttamaan käytäntöjen kehittämiseen!

Uutiset 15.2.2019

Nuorisojärjestöjen valtionavustuskäytännöt pistävät usein ärräpäät lentelemään – ja siksipä onkin mahtava juttu, että valtiovarainministeriössä on käynnistetty avustuskäytäntöjen uudistushanke!

Valtionavustusten kehittämishankkeessa selvitetään myös kansalaisjärjestöjen avustuskäytäntöjen yhtenäistämistä. Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm on mukana hankkeen seurantaryhmässä edustamassa nuorisojärjestöjä. Pistämme nyt pystyyn kaikille nuorisoalan valtionavustuksia saaville järjestöille avoimen taustaryhmän, jonka kautta voit seurata ja vaikuttaa hankkeeseen – tervetuloa mukaan, jos sinulla on sanottavaa avustuskäytännöistä ja niiden parantamisesta! Ensimmäisessä tapaamisessa 21.2. klo 9-10.30 kokoamme ajatuksia nykytilasta sekä toiveita ja tarpeita sen kehittämisestä. 

Tapaamisessa jutellaan ja kerätään ajatuksia neljän kysymyksen kautta, niitä funtsimalla voi siis valmistautua jo etukäteen:

1. Sujuvoittaminen, tehokkuus: Mitä tavoitteita avustuskäytäntöjen sujuvoittamiselle ja yhtenäistämiselle pitäisi olla?

2. Avoimuus, läpinäkyvyys: Miten valtionavustuskäytäntöjen yhdenmukaisuus (soveltuvin osin), avoimuus ja läpinäkyvyys taataan parhaalla tavalla?

3. Tavoitteet, vaikuttavuus: Miten jaettaville valtionavustuksille asettavat tavoitteet ja vaikuttavuus toteutuisivat parhaalla mahdollisella tavalla?

4. Hankkeeseen osallistumisen tavat: Mikä avustuksensaajien rooli valmisteluprosessissa pitäisi olla? Miten hankkeesta tulisi viestiä?

Tapaaminen on tarkoitettu nuorisojärjestöissä avustuksista vastaaville henkilöille. Tervetuloa! Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 19.2.

Lisätiedot: Anna Munsterhjelm, anna.munsterhjelm@alli.fi


Avainsanat: