Allianssi esittää: Silja Markkula Euroopan nuorisofoorumin hallitukseen

Uutiset 10.9.2018

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi on asettanut 25-vuotiaan Silja Markkulan ehdokkaakseen nuorisoalan eurooppalaisen kattojärjestön Euroopan nuorisofoorumin (European Youth Forum, YFJ) hallitukseen kaudelle 2019–2020. Nuorisofoorumi edistää 104 kansallisen nuorisokomitean ja kansainvälisen nuorisojärjestön etua Euroopassa. YFJ toimii läheisessä yhteistyössä muun muassa Euroopan parlamentin ja komission kanssa.

Sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa opiskelevalla Markkulalla on pitkä tausta nuorisoalalta. Hän on toiminut muun muassa Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokunnassa, nuorten oikeuksien asiantuntijaryhmän koordinaattorina Euroopan nuorisofoorumissa, sekä Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtajana. Ryhmän puheenjohtajana Silja on edustanut suomalaista nuorisoa monilla eurooppalaisilla areenoilla, ja edistänyt nuorten oikeuksien toteutumista ihmisoikeusmekanismien kautta.

“On upeaa päästä nostamaan Siljan kaltaista osaavaa ja sanavalmista nuorta eurooppalaisen nuorisoasioiden edunvalvonnan kovaan ytimeen! Euroopan nuorisofoorumi on Allianssille hyvin tärkeä yhteistyötaho EU- ja YK-vaikuttamistyössä. Siljan valitseminen nuorisofoorumin hallitukseen veisi eteenpäin sekä foorumin että Allianssin edunvalvontatyötä”, sanoo Allianssin varapuheenjohtaja Jari Järvenpää.

“Olen innoissani mahdollisuudesta puhua nuorisoalan toimintaedellytysten ja nuorten oikeuksien puolesta. Euroopassa eletään tärkeitä vuosia kun ensi vuonna valitaan uusi parlamentti ja komissio Brexitin jälkeen. Nuorten äänen täytyy kuulua, kun Euroopan tärkeistä linjoista päätetään.”, Silja Markkula kommentoi.

Allianssin ehdokkaana Markkula haluaa nostaa vaaleissa esille erityisesti nuorten oikeuksien merkitystä, sekä nuorisoalan toimijoiden rahoituksen ja roolin vahvistamista Eurooppalaisessa päätöksenteossa.

“Allianssilla on pitkät juuret Euroopan nuorisofoorumissa. Nuorisofoorumi on tärkeässä asemassa varmistamassa nuorten äänen kuulumista Euroopassa ja sen vuoksi Allianssi tukee vahvasti Siljan ehdokkuutta”, Allianssin varapuheenjohtaja Jari Järvenpää avaa.  Järvenpää toimii myös Markkulan kampanjapäällikkönä.

Euroopan nuorisofoorumin seuraava hallitus valitaan järjestön liittokokouksessa 22.-24.11. Serbian Novi Sadissa.

 

Lisätietoja

Jari Järvenpää, Allianssin varapuheenjohtaja

jari.jarvenpaa@alli.fi

Puh. +358 50 342 3736

Silja Markkula, Allianssin ehdokas Euroopan nuorisofoorumin hallitukseen

markkula.silja@gmail.com

Puh. +358 405829786


Avainsanat: