Allianssi esittää Silja Markkulaa European Youth Forumin puheenjohtajaksi

Uutiset 26.8.2020

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on asettanut yhdessä maailman partioliikkeen kattojärjestö WOSMin kanssa Silja Markkulan ehdokkaakseen nuorisoalan eurooppalaisen kattojärjestön Euroopan nuorisofoorumin (European Youth Forum, YFJ) puheenjohtajaksi kaudelle 2021–2022. Nuorisofoorumi edistää yli sadan kansallisen nuorisokomitean ja kansainvälisen nuorisojärjestön etua Euroopassa. YFJ toimii läheisessä yhteistyössä muun muassa Euroopan parlamentin ja komission kanssa.

Valtiotieteiden maisteriksi vastavalmistuneella Markkulalla on pitkä tausta nuorisoalalta. Hän on toiminut muun muassa Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokunnassa, nuorten oikeuksien asiantuntijaryhmän koordinaattorina Euroopan nuorisofoorumissa, sekä Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtajana. Viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut European Youth Forumin hallituksen jäsenenä edistäen nuorten oikeuksien toteutumista.

Markkula haluaa nostaa vaaleissa esille erityisesti nuorisojärjestöjen toimintaedellytysten vahvistamista eurooppalaisessa kontekstissa, vahvempia ilmastotoimia, sekä nuorten asemaa koronaviruksen aiheuttaessa merkittäviä seurauksia nuorille ja nuorisotyölle.

“Olen innoissani mahdollisuudesta johtaa nuorisoalan eurooppalaista kattojärjestöä. Juuri nyt on erityisen tärkeää panostaa nuoriin ja nuorisojärjestöihin, ja varmistaa, ettei meidän sukupolvesta tule väliinputoajaa”, Silja Markkula kommentoi.

“Allianssilla on pitkät juuret Euroopan nuorisofoorumissa. Nuorisofoorumi on tärkeässä asemassa varmistamassa nuorten äänen kuulumista Euroopassa ja sen vuoksi tuemme vahvasti Siljan ehdokkuutta”, Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard avaa. 

Euroopan nuorisofoorumin seuraava hallitus valitaan järjestön liittokokouksessa 20.-22.11.

Lisätietoja

Elisa Gebhard, Allianssin puheenjohtaja
050 575 1723

Silja Markkula, Allianssin ehdokas Euroopan nuorisofoorumin puheenjohtajaksi
markkula.silja@gmail.com
040 582 9786

 


Avainsanat: