Allianssi ja Valtakunnallinen työpajayhdistys: Työpajoilla vahvistetaan nuorten osallisuutta

Uutiset 24.5.2018

Allianssi ja TPY yhdistävät voimansa nuorten osallisuuden ja demokratiataitojen vahvistamiseksi nuorten työpajoilla. Allianssi tarjoaa syksyllä 2018 demokratiakasvatuksen koulutusta ja toiminnallisia materiaaleja nuorten työpajoille ympäri Suomen. Nuorten kanssa käsitellään nuorten omia vaikuttamismahdollisuuksia ja sitä, mistä esimerkiksi vaaleissa oikeastaan äänestetään.

Nuorten osallisuutta tukevaa toimintaa järjestetään työpajoilla lokakuussa. Työpajat saavat käyttöönsä Allianssin nettisivuilla julkaistavat materiaalit. Tarjolla on eri tasoisia toiminnallisia tehtäviä ja valmiiksi suunniteltuja sisältöjä, jotka on helppo toteuttaa yhdessä nuorten kanssa. 

”Tavoitteena on, että jokaisessa työpajassa järjestettäisiin osallisuuteen liittyvä päivä tai useampi tunti lokakuun aikana. Osallisuus ja aktiivinen kansalaisuus ovat elämän keskeisiä taitoja, joissa työpaja tukee nuorta koulutuksen ja työelämän polkujen lisäksi. Demokratiataidot ovat avainasemassa syrjäytymisen ja eriarvoistumisen ehkäisyssä laajemminkin”, kommentoi Allianssin osallisuuden asiantuntija Kirsi Uusitalo.

”Vuoden 2017 Nuorisobarometrin mukaan nuoret kokevat, että yhteiskunnallisen ja lähiympäristöön vaikuttamisen taitoja opitaan huonosti sekä koulussa että sen ulkopuolella. Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua työpajatoimintaa on yli 90 prosentissa Suomen kunnista, ja se on aidosti ruohonjuuritason toimintaa. On hienoa, että Allianssi on mukana vahvistamassa kaikkien nuorten yhteiskunnallista osallisuutta”, kiittelee TPY:n toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker hyvää yhteistyötä.

Ilmoittautuminen osallisuuskoulutukseen on nyt käynnissä

Työpajojen ohjaajille järjestetään 13.9. webinaari osallisuusmateriaalien hyödyntämisestä. Koulutus on hyvä tilaisuus kysyä ja keskustella nuorten osallisuuden tukemisesta sekä saada uusia ideoita omaan työhön.

Ilmoittaudu koulutukseen! (linkki)

 

Lisätietoja antaa:

Allianssin osallisuuden asiantuntija Kirsi Uusitalo, p. 044 722 9350
Työpajatoiminnan alueellisen työn asiantuntija Anne Välimaa, p. 010 279 2738


Avainsanat: