Allianssi: Maamme mielenterveysongelmat ehkäistään nuorisotyöllä

Uutiset 10.10.2019

Tänään 10.10. on maailman mielenterveyspäivä ja samaan aikaan vietetään myös nuorisotyön viikkoa, jonka teemana on tänä vuonna nuorten mielenterveys.

“Mielenterveyden häiriöt ovat nuorten yleisimpiä terveysongelmia ja 75 % mielenterveysongelmista puhkeaakin ennen 24 vuoden ikää. Siksi nuorille räätälöityjä päihde- ja mielenterveyspalveluja tulisi vahvistaa. Erityisesti matalan kynnyksen palveluita on lisättävä ja koko maassa on otettava käyttöön terapiatakuu” kertoo Allianssin sosiaali- ja terveyspolitiikasta vastaava asiantuntija Eero Löytömäki.

Maailman mielenterveyspäivänä tehdään työtä avoimemman keskustelukulttuurin puolesta ja vähennetään mielenterveyteen edelleen liitettävää leimaantumista. Allianssin teettämän kyselyn mukaan noin 80 % suomalaisnuorista on sitä mieltä, että mielenterveyteen liittyy edelleen paljon häpeää. 

“Mielenterveyteen liittyvää stigmaa lievitetään parhaiten välittämällä ja ottamalla asia nuorten kanssa puheeksi. Nuorisoala on etulinjassa tekemässä juuri sitä. Kuntien, seurakuntien ja kansalaisjärjestöjen tekemä nuorisotyö onkin korvaamaton osa Suomessa tehtävää mielenterveyttä edistävää työtä! Toivottavasti se muistetaan, kun resursseja jaetaan” Löytömäki toteaa. 

Allianssi käsittelee nuorten mielenterveyttä myös nuorisotyön viikon päätapahtumassa Ratkaistaan Suomen suurin ongelma! Lue lisää: https://www.alli.fi/RSSO2019

Lisätiedot:

Eero Löytömäki
vaikuttamisen asiantuntija, sosiaali- ja terveyspolitiikka
eero.loytomaki@alli.fi
p. 044 416 5262


Avainsanat: