Allianssi on mukana vaatimassa translain uudistamista

Uutiset 20.3.2018

 

Allianssi on mukana Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -kampanjassa, joka vetoaa translain uudistamisen puolesta ja kertoo sukupuolen moninaisuudesta. Tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu lääketieteellisen prosessin sijasta omaan ilmoitukseen, ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä ja on mahdollista myös alle 18-vuotiaille.

“Translain uudistamisessa on kyse ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta. Erityisesti haluamme, että lapsille ja nuorille taataan oikeus tulla kuulluksi sukupuoltaan koskevissa asioissa”, Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard sanoo.

Allianssi on jo pitkään vaatinut translain uudistamista. Myös YK:n ihmisoikeusneuvoston vuonna 2017 tekemässä arvioinnissa Suomi sai useilta mailta suosituksen translain muuttamisesta.

Kuuluu kaikille -kampanjan tavoitteena on pitää esillä translain kokonaisuudistuksen tarpeita mutta tuoda myös esiin tietoa sukupuolen moninaisuudesta ja translain vaikutuksista yksilöiden elämään. Kampanjan sivulle pääset tästä.


Avainsanat: