Allianssi: Rasistiset syytökset maahanmuuttokeskustelussa tuomittava

Uutiset 17.3.2010

 

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen otti Allianssi-risteilyn avajaisseminaarissa kantaa vellovan maahanmuuttokeskustelun laatuun.

– Allianssi haluaa tuomita viime aikaiset rasistiset syytökset maahanmuuttajia ja päättäjiä kohtaan. Meidän nuorison edustajien on oltava edelläkävijöitä ja edellytettävä, että myös puolueet ja valtakunnan päättäjät sanoutuvat selvästi irti rasismista ja sitoutuvat syvästi ihmisoikeussopimuksiin. Se ei ole pois moniäänisestä maahanmuuttokeskustelusta tai sananvapaudesta, sanoi Manninen kymmenennen risteilyseminaarin avajaispuheessa.

Allianssin jäseninä ovat kaikki suomalaiset nuorisojärjestöt ja nuorisotyötä tekevät tahot. Avajaisseminaarissa Helsingissä jaettiin myös Nuorisotyön tunnustuspalkinto (10 000 euroa) sekä Nuori toimija -tunnustukset. Nuorisotyön tunnustuspalkinnon jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

Mannisen mukaan suomalaisen yhteiskunnan yhteistä tulevaisuutta suunnitellaan tällä hetkellä monessa eri prosessissa, esimerkiksi Kasvu-hankkeessa, EU:n 2020 strategiassa ja Pekka Himasen 2010-luvun kukoistuksen käsikirjoituksessa.

– Nuorten tulisi olla kaikkien näiden prosessien keskiössä. Ei erillisenä ryhmänä tai objektina, vaan aktiivisena toimijana, subjektina. Tavoitteet on asetettava korkealle. Nuoret ansaitsevat kannustavan, monikulttuurisen ja yhdenvertaisen yhteisön, jossa mahdollisuus opiskella, työskennellä ja kehittyä on jokaiselle taattu, vaatii Manninen.

Allianssi-risteilyn avajaisseminaari on nuorisotoimialan suurin, joka toinen vuosi järjestettävä tilaisuus, jossa pääosassa ovat kuntien, järjestöjen ja seurakuntien tärkeimmät työntekijät – nuorisotyöntekijät. Avajaisseminaariin osallistuu noin 700 toimialan keskeistä tekijää, risteilyseminaarin osallistujamäärä oli tänä vuonna noin 1 400. Kunnat käyttävät Suomessa nuorisotyöhön vuosittain noin 160 miljoonaa euroa, tämän lisäksi on vielä kirkollisissa yhteyksissä ja järjestöissä tehtävä nuorisotyö. Kymmenennen Allianssi-risteilyn ohjelmassa juhlittiin samalla myös neljäkymmentä vuotta täyttävää kulttuurisen nuorisotyön järjestelmää, Nuorta Kulttuuria. 


Avainsanat: