Uutiset

Allianssi-talolla järjestettävissä tilaisuuksissa otetaan käyttöön koronapassi

Uutiset 3.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamien uusimpien koronarajoitusten vuoksi Allianssi-talolla järjestettävissä tilaisuuksissa vaaditaan koronapassi 4.12. alkaen. Velvollisuus tilaisuuden osallistujien koronapassien tarkastamiseen on tilaisuuden tai kokouksen järjestäjällä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, aikavälillä 4.-31.12.2021. Koronapassin käyttäminen on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Koska Allianssi-talon kokous- ja neuvottelutilojen kokonaishenkilömäärää on vaikea valvoa, vaaditaan kaikissa Allianssi-talolla järjestettävissä tilaisuuksissa koronapassi lauantaista 4.12. alkaen.

Koronapassin tarkistamisesta vastaa tilaisuuden tai kokouksen järjestäjä. Velvollisuus koronapassin tarkistamiseen Allianssi-talolla koskee kaikenkokoisia tilaisuuksia. TIlaisuuden tai kokouksen järjestäjän tulee kysyä koronapassi kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä. Voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti Allianssi-talon työntekijöiltä tai tilaisuuden mahdollisilta esiintyjiltä koronapassia ei kuitenkaan voida vaatia.

Allianssi-talo on suljettuna vuodenvaihteessa 21.12.2021-9.1.2022, jona aikana Allianssi-talolla ei ole mahdollisuutta kokoontua.

Ohjeet Allianssi-talolla tilaisuutta järjestäville: koronapassin tarkistaminen

Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta. Koronapassi tulee tarkistaa 16 vuotta täyttäneiltä ja tätä vanhemmilta osallistujilta.

Koronapassi luetaan mobiililaitteen sovelluksella. Koronapassin tarkistamiseen tarvittavan sovelluksen voi ladata yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronapassin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija.

Sovelluksen käyttäjä lukee koronapassin mobiililaitteella, johon on ladattu koronatodistuksen lukija. Koronatodistuksen lukijalla luetaan todistuksen QR-koodi, jolloin ruudulle tulee hyväksytty tai hylätty merkintä.

Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja, eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja. Jos sovellus lukee todistuksen hyväksytyksi, ruudulle tulee näkyviin henkilön nimi ja vihreä väri. Jos todistus hylätään, ruudulle ei tule nimeä vaan vain punainen väri.

Koronatodistuksessa on oltava kyseisen henkilön nimi, tarvittaessa asia pitää vahvistaa kysymällä henkilöllisyystodistus.

Jos todistuksen tarkistaminen Koronatodistuksen lukija -sovelluksella ei ole teknisistä syistä mahdollista, todistuksen voimassaolon voi tarkistaa ilman sähköistä lukijaohjelmaa esimerkiksi tulosteesta.

Tilaisuuksien ja kokouksien järjestäjän on syytä huomioida, että koronapassin tarkastajaa koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite. Koronapassin tietoja ei saa rekisteröidä, tallentaa tai käsitellä missään muussa käyttötarkoituksessa.

Pyydämme kokous- ja neuvottelutilojemme käyttäjiä noudattamaan tehostettua käsihygieniaa ja riittäviä etäisyyksiä sekä muistuttamaan Allianssi-talolla tilaisuuksiin osallistujia siitä, että Allianssi-talolle voi saapua vain täysin terveenä. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttämistä Allianssi-talolla.

Lisätiedot:
Juuso Luomala, talous- ja hallintojohtaja
juuso.luomala@alli.fi
p. 040 745 9182

Katso myös