Allianssin Katri Malmi kirjoitti ilmastohuolestaan kansanedustaja Sari Essayahille

Uutiset 15.5.2020

Kirje on osa 200 ilmastokirjettä eduskuntaan -kampanjaa, jossa nuoret kirjoittavat kirjeen valitsemalleen kansanedustajalle toukokuun aikana. Ilmastokirjeisiin voi osallistua kampanjan verkkosivujen kautta. Katri Malmi on Allianssin hallituksen jäsen ja hän tarttui haasteeseen lähettämällä kirjeen kansanedustaja Sari Essayahille (KD).

Arvoisa Sari Essayah,

Muistan, kuinka alakoulun lopulla ympäristöongelmiin ja tahdoin tehdä jotain. Keräsin koulukaverin kanssa roskia koulun pihalta. Parin vuoden päästä sain mahdollisuuden tehdä vähän enemmän: liityin seurakunnan Changemaker-ryhmään, järjestin pullonkeräyksen ja seisoin kojulla keräämässä nimiä adressiin. Nyt nuorena aikuisena olen saanut uudenlaisia mahdollisuuksia. Kun mut valittiin syksyllä 2018 Allianssin hallitukseen, kaikkein tärkeimmältä siinä tuntui se, että ensimmäistä kertaa mulla oli todellinen mahdollisuus edistää asioita, jotka on hyviä ja oikeita. Se oli mulle tilaisuus elää kristittynä ja seurata Jeesusta – ei vain puheissa, vaan siinä, miten mä vaikutan maailmaan. Edelleen mä ajattelen, että luonnon puolustaminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä, joita mun vastuulla nyt on.

Sussa on paljon sellaista, mitä mä arvostan. Sä teet työtäsi huolella ja on selvää, että sä haluat tosissasi edistää sitä, että Suomi ja maailma olisi parempi paikka. Siksi mä uskallan pyytää, että nostakaa kristillisdemokraateissa ilmastonmuutoksen torjuminen prioriteetiksi, vaikka se vaatiikin jostain muusta luopumista. Sulla ja sun kollegoilla on todellista valtaa vaikuttaa siihen, millaiseen maailmaan mun lapset ehkä aikanaan syntyy. Pyydän sitä jokaiselta kansanedustajalta, mutta kyllä mä aivan erityisesti pyydän sitä niiltä, jotka tuo voimakkaasti esiin sen, että he on kristittyjä. Mä toivoisin, että voisin nähdä teidät etulinjassa taistelemassa ympäristön puolesta ja olla siitä ylpeä.

Toivon sulle siunausta, rohkeutta ja iloa kaikkeen sun työhön! Mun yhteystiedot on kirjeen ohessa. Julkaisen tämän kirjeen omassa somessa – sopiiko, jos julkaisen myös sun vastauksen?

Ystävällisesti,
Katri Malmi, 26 v.

 


Avainsanat: