Allianssin Silja Markkula valittiin Euroopan nuorisofoorumin hallitukseen

Uutiset 23.11.2018

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin ehdokas Silja Markkula, 25, valittiin tänään äänivyöryllä nuorisoalan eurooppalaisen kattojärjestön Euroopan nuorisofoorumin (European Youth Forum, YFJ) hallitukseen kaudelle 2019–2020. Markkula sai vaalissa yhteensä 2310 ääntä 66 eri järjestöltä.

Nuorisofoorumi edistää 104 kansallisen nuorisokomitean ja kansainvälisen nuorisojärjestön osallisuutta eurooppalaisessa päätöksenteossa. Järjestö toimii läheisessä yhteistyössä muun muassa Euroopan parlamentin ja komission kanssa.

“Olen häkeltynyt tuloksesta ja valmis taistelemaan nuorten oikeuksien, nuorten osallisuuden ja nuorisoalan rahoituksen puolesta. Vuosi 2019 on Euroopan supervuosi, jolloin valitaan uusi komissio ja parlamentti. Meillä nuorilla on osaamista, näkemystä ja kykyä, jota tarvitaan kun Euroopan tulevaisuudesta päätetään”, Markkula linjaa.

Sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa opiskelevalla Markkulalla on pitkä tausta nuorisoalalta. Hän on toiminut muun muassa Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokunnassa, nuorten oikeuksien asiantuntijaryhmän koordinaattorina Euroopan nuorisofoorumissa, sekä Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtajana.

“Allianssilla on pitkät juuret Euroopan nuorisofoorumissa. On tärkeää, että suomalaisen nuorisoalan osaamista ja näkemystä arvostetaan Euroopassa. Siljasta Euroopan nuorisofoorumi saa osaavan, empaattisen ja aikaansaavan hallituksen jäsenen, joka mielellään kuulee jatkossakin myös suomalaisen nuorisokentän ääntä”, Allianssin varapuheenjohtaja Jari Järvenpää kiittelee.  Järvenpää toimi myös Markkulan kampanjapäällikkönä.

Euroopan nuorisofoorumin liittokokouksessa järjestettiin 22.-24.11.2018 Euroopan nuorisopääkaupunki Novi Sadissa, Serbiassa.

Lisätietoja

Jari Järvenpää, Allianssin varapuheenjohtaja

jari.jarvenpaa@alli.fi

Puh. +358 50 342 3736

Silja Markkula, Euroopan nuorisofoorumin hallituksen jäsen 2019–2020

markkula.silja@gmail.com

Puh. +358 405829786


Avainsanat: