Allianssin tavoiteohjelman ensimmäinen luonnos odottaa kommentteja – osallistu ja vaikuta!

Uutiset 15.3.2019

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin poliittisen tavoiteohjelman valmistelu on edennyt ensimmäisen luonnoksen valmistumiseen. Valmistelutyötä tehdään tästä eteenpäin täysin avoimesti, ja nuorisoalan toimijat voivat seurata ja kommentoida työn vaiheita tässä dokumentissa

Alkuvuodesta käynnistetyn ohjelmatyön tavoitteena on luoda nuorisoalan kattojärjestön vaikuttamistyölle selkeät raamit ja kärjet, joiden perusteella jatkuvaa edunvalvontaa ja vaikuttamista on helppo suunnitella ja toteuttaa. Tavoiteohjelmassa tullaan määrittämään järjestön vaikuttamistyön teemat ja ne tavoitteet, joiden saavuttamiseksi vaikuttamistyötä tehdään. Tavoiteohjelma ohjaa ja rajaa kaikkea Allianssin vaikuttamistyötä. 

Ohjelma tulee korvaamaan kaikki Allianssin aiemmat linjapaperit ja kannat. Tavoiteohjelmaa päivitetään ja se hyväksytään vuosittain Allianssin kevätkokouksessa. Ensimmäinen tavoiteohjelma hyväksytään kevätkokouksessa 28.5.2019.

Ohjelmaluonnoksen kommentoinnin lisäksi voit vaikuttaa tavoiteohjelmaan näin:

Kaikille nuorisoalan toimijoille avoimia tavoiteohjelmatyöpajoja järjestetään vielä yksi: 
18.3. klo 15-16.30 Allianssi-talolla (ilmoittaudu tästä)

NUORI2019-tapahtuman osallistujilla on mahdollisuus jättää ajatuksensa ja käydä keskustelua tavoiteohjelmasta koko tapahtuman ajan 27.-28.3. Logomossa.

Maaliskuun ajan avoinna olevaan verkkokyselyyn voivat vastata kaikki kiinnostuneet. Ajatuksensa voi jättää yksityishenkilönä, jäsenyhteisönä tai muuna ryhmänä. Kysymysten perusteella teemaa voi työstää ja ajatuksia kerätä esimerkiksi hallituksen tai muun ryhmän kokouksessa. Kyselyyn voi vastata anonyymisti ja siihen pääset tästä. Linkkiä saa mieluusti jakaa myös omissa kanavissaan!

Lisäksi ohjelmaan vaikuttavaa lähetekeskustelua on käyty ja käydään kaikissa Allianssin luottamushenkilö- ja työryhmissä sekä sosiaalisen median kanavissa kevään mittaan. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä erityisesti Nuorisoalan edunvalvonta -ryhmään Facebookissa. 

Tavoiteohjelman ensimmäinen versio lähetetään ”lausuntokierrokselle” kaikille Allianssin jäsenille 11.4.-5.5. 

Tavoiteohjelman valmistelun aikataulu:

2-3/2019 Lähetekeskusteluja, tarpeiden ja tavoitteiden keräämistä
10.4.2019 Allianssin hallitus käsittelee ensimmäisen version tavoiteohjelmasta
11.4.-5.5. Allianssin jäsenjärjestöt kommentoivat ensimmäistä versiota tavoiteohjelmasta
13.5.2019 Allianssin hallitus hyväksyy kevätkokoukselle esitettävän tavoiteohjelman (viimeistään)
28.5.2019 Allianssin kevätkokouksessa käsitellään ja hyväksyttäneen ensimmäinen tavoiteohjelma

Lisätietoja saat tarvittaessa Allianssin vaikuttamisen tiimiltä: Joel Linnainmäki, Anna Munsterhjelm, Silja Silvasti & Virva Viljanen (etunimi.sukunimi@alli.fi)


Avainsanat: