Uutiset

Allianssin tavoiteohjelmaprosessi uudistuu – tule mukaan vaikuttamaan nuorisoalan yhteisiin tavoitteisiin

Uutiset 6.6.2023

Allianssin tavoiteohjelmassa määritellään ne vaikuttamistyön teemat ja tavoitteet, joiden saavuttamiseksi vaikuttamistyötä Allianssissa tehdään. Tavoiteohjelma kokoaa yhteen asiat, jotka tulisi yhteiskunnassa saavuttaa, että nuoret voivat hyvin. Ohjelma ohjaa ja rajaa kaikkea Allianssin vaikuttamistyötä. Allianssin ensimmäinen poliittinen tavoiteohjelma otettiin käyttöön keväällä 2019, ja sen jälkeen ohjelmaa on päivitetty vuosittain.

Tänä syksynä hiomme tavoiteohjelman päivitysprosessia. Prosessin uudistamisen johdosta vaikuttamistyömme vahvistuu ja nuorisoalan toimijoiden ääni kuuluu tavoiteohjelmissa entistä paremmin. Jatkossa tavoiteohjelman päivittäminen tullaan sitomaan Suomen hallituskausiin siten, että joka neljäs vuosi vaalikauden vaihtuessa ja uuden hallituksen aloittaessa nuorisoalan tavoiteohjelma uudistetaan kokonaisuudessaan. Vaalikauden aikana tavoiteohjelmaa päivitetään vuosittain, mutta enemmän asiantuntijatyöhön tukeutuen ja sähköisen osallistumisen kautta. Allianssin kevätkokous hyväksyy tavoiteohjelman vuosittain.

Suuri politiikkapäivä 31.8. starttaa tavoiteohjelman päivityksen

Lähtölaukaus tavoiteohjelman päivitykselle ja tulevan hallituskauden nuorisopolitiikkaan vaikuttamiselle tapahtuu torstaina 31.8. Allianssi-talolla Pasilassa, kun järjestämme kaikkien aikojen ensimmäisen Suuren politiikkapäivän. Päivän aikana perehdymme siihen, mitä nuorille nyt kuuluu, ja pohdimme, mitä pitäisi kuulua. Päivän ohjelmassa on tarjolla tuhti annos tilannekuvaa nuorten hyvinvoinnista, nuorisoalan tulevaisuudesta sekä analyysia tuoreen hallitusohjelman vaikutuksista nuoriin sukupolviin. Oman näkemyksensä nuorten tilanteesta muuttuvassa maailmassa tulee tarjoilemaan valtiotieteen tohtori, taloustieteen emeritusprofessori Sixten Korkman. Iltapäivän ohjelmassa on työpajatyöskentelyä, jossa toivomme kuulevamme jäsenorganisaatioiden näkemyksiä tavoiteohjelman sisältöön.

Ilmoittaudu Suureen politiikkapäivään heti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Toivomme, että osallistujilla on valmius nostaa työpajatyöskentelyssä esiin Allianssin vaikuttamistyön kannalta oleellisia yhteiskunnallisia ongelmia ja tavoitteita. Allianssi tarjoaa osallistujille lounaan. Matkat ja mahdolliset majoitukset ovat osallistujille omakustanteisia.

Alustava ohjelma (muutosvarauksin)

8.30 Aamukahvit tarjolla
9.00 Mitä kuuluu nuorille? Tilannekuvaa nuorten hyvinvoinnista ja nuorisopolitiikasta tulevalla hallituskaudella
10.30-11.45 Sixten Korkman: Otsikko täsmentyy
11.45-13.00 Lounas
13.00-15.30 Mitä nuorille pitäisi kuulua? Ideoita, unelmia ja tavoitteita nuorten hyvinvoinnin ja Suomen menestyksen saavuttamiseksi
16.00 Ohjelma päättyy, mahdollisuus vapaamuotoiseen yhdessäoloon ja verkostoitumiseen

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä: https://www.lyyti.in/suuripolitiikkapaiva

Katso myös