Uutiset

Annika Nevanpää ja Titta Hiltunen vaikuttamisen asiantuntijoiksi

Uutiset 27.6.2023

Annika Nevanpää ja Titta Hiltunen on valittu vaikuttamistyön asiantuntijoiksi nuorisoalan kattojärjestö Allianssiin. 

Vaikuttamisen asiantuntijoiden tehtävään kuuluu nuorisoalan poliittisten tavoitteiden valmistelua ja toteuttamista, vaalivaikuttamista, päättäjätapaamisia, alan asiantuntijatyöryhmiin osallistumista sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelua. Nuorisoalan kattojärjestönä Allianssi myös tukee ja kouluttaa jäsentensä vaikuttamistyön tekijöitä. 

Titta Hiltunen on toiminut vastaavassa tehtävässä työvapaan sijaisena helmikuusta 2022. Ennen Allianssia hän on tehnyt sosiaali- ja terveyspoliittista vaikuttamistyötä muun muassa opiskelijoiden mielenterveysjärjestö Nyytissä, Amnestyssä sekä Suomen ylioppilaskuntien liitossa. Hän toimii parhaillaan myös Helsingin kaupunginvaltuustossa vasemmiston edustajana.

“Nuorten hyvinvoinnin edistäminen on varsin motivoivaa työtä, jota mielelläni jatkan. Uusi hallitusohjelma, nuorten mielenterveyskriisi ja sosiaaliturvauudistus takaavat sen, että työtä riittää jatkossakin”, sanoo Titta Hiltunen. 

Annika Nevanpää siirtyy Allianssiin korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanjan vetäjän paikalta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa poliittisena asiantuntijana vihreiden eduskuntaryhmässä vastuualueenaan OKM:n hallinnonala sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Tampereen ylioppilaskunnan puheenjohtajana. 

“Viime vuodet ovat olleet nuorten hyvinvoinnille erityisen raskaita, joten erityisesti näin uuden hallituskauden alussa tekemistä riittää. On todella innostavaa päästä mukaan Allianssiin tekemään vaikuttavaa työtä nuorten puolesta!” sanoo Annika Nevanpää.

Allianssin vaikuttamisen tiimin keskinäisestä työnjaosta sovitaan ja viestitään tarkemmin elokuussa. Tiimin työlistalla tulee olemaan ainakin nuorten syrjäytymiseen, yhteisöihin, osaamiseen, toimeentuloon, mielenterveyteen ja yhteiskunnalliseen osallisuuteen liittyvä politiikka. Tehtävien uudelleenjärjestelyyn vaikuttavat myös nyt julkaistu hallitusohjelma sekä syksyllä valmistuva nuorisoalan poliittisen tavoiteohjelman päivitys.

“Nuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta on tehtävä alkavalla vaalikaudella vähintään yhtä kovasti työtä kuin edellisellä. Titta ja Annika hallitsevat politiikan useammalta kantilta, heillä on hyvä käsitys nuorten tilanteesta ja kyky ryhtyä aloitteelliseen vaikuttamistyöhön sen parantamiseksi. Olen tosi iloinen, että erityisesti sosiaaliturvaan ja mielenterveysasioihin syvällisesti perehtynyt Titta jatkaa meillä, ja että saamme nyt myös Annikan näkemyksen ja energian mukaan tiimiin“, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

Nevanpää aloittaa nuorisoalan kattojärjestössä 8.8.2023 ja Hiltunen jatkaa vanhana työntekijänä. Molemmat tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@nuorisoala.fi


Avainsanat:

Katso myös