Blogi: NUORI2021 ratkoo koko nuorisoalan yhteisiä haasteita ja siksi se tehdään yhdessä

Uutiset 16.9.2020

NUORI2021 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät on nuorisoalan vuosittainen suurtapahtuma joka kokoaa meidän alan tyypit yhteen Jyväskylään kahdeksi päiväksi. Kaksipäiväinen tapahtuma on meille mahdollisuus oppia uutta ja innostua, tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua sekä päästä yhdessä paneutumaan koko alan kannalta olennaiseen aiheeseen: Kuinka nuorten hyvinvointi taataan Suomessa?

Suomessa tehdään valtava määrä nuorisotyötä – kunnat, järjestöt ja seurakunnat, oppilaitokset ja erilaiset säätiöt, ovat avainasemassa nuorten paremman huomisen rakentamisessa. Tapahtuman järjestäjänä toimimme me, Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, mutta olisi ihan absurdia ajatella että näin valtavan joukon tarpeisiin ja toiveisiin vastaaminen olisi mahdollista meidän 30 hengen toimiston porukalla. Näinpä meillä ei ole ollut tapana koota ohjelmaa omista lähtökohdistamme, vaan ottaa mukaan alan toimijat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

NUORI2021-suurtapahtuma on tapahtuma alan ammattilaisille, vapaaehtoisille, opiskelijoille ja muille toimijoille. Tapahtuman pääelementtejä ovat kaksipäiväinen seminaariohjelma, laaja messualue sekä verkostoitumista edistävät tuokiot ja vapaamuotoisempi ohjelma. Seminaariohjelman tiimoilta paneudumme alan polttaviin kysymyksiin yhdessä ja toistemme johdolla. Ohjelmaa tuottavat perinteisesti nuorisoalan tyypit itse, mutta tänä vuonna sisältöihin toivotaan näkemystä teiltä alan toimijoilta entistäkin laajemmin. Ohjelman hakemusten joukosta kokoaa nuorisoalalta koottu asiantuntijaryhmä, joka koostuu niin opiskelijoista kuin useamman vuoden nuorisoalalla töitä tehneitä konkareista. 

Ohjelmatyöryhmän työn tueksi järjestimme jo keväällä avoimen suunnittelupäivän. Lisäksi aiomme ennen tapahtumaa vielä tiedustella alan toimijoiden ajatuksia kahden kyselyn voimin. Kevään suunnittelupäivässä nousi esiin monia asioita, muutamia mainitaksemme:  kättä pidempää kriisi- ja poikkeustilanteisiin, työhyvinvointiin liittyvät kysymykset sekä toive ajankohtaisesta tutkimustiedosta. 

Onnistunut ja nuorisoalaa hyödyttävä suurtapahtuma tehdään yhdessä. Niinpä me tarvitaan sua! Jos sulla on ajatus siitä mihin joko sä tai laajemmin koko nuorisoala tarvitsisi yhdessä vastauksia, niin kerrothan siitä meille. Se onnistuu kätevästi esimerkiksi lomakkeen kautta. Kyselyn tuloksia käytetään ohjelmatyöryhmän suuren työn tukena. Toisaalta toivomme myös ohjelmahakemuksia laajasti alan toimijoilta. Hakuaikaa on vielä kuukauden verran. Ohjelmatuottamisesta ja hakemisesta voivat kiinnostuneet lukea lisää meidän nettisivuilta tai kääntyä Allianssin tapahtumatuottajien puoleen. 

Sara ”Sipsi” Sipilä
Kirjoittaja on toinen Allianssin tapahtumatirehtööreistä ja vastaa tulevan suurtapahtuman ohjelmasta.


Avainsanat: