Blogi: Kohtaamiselle on tarvetta edelleen, ja siksi järjestämme NUORI2021-tapahtuman

Blogit 29.5.2020

Nuorisoalan suurtapahtumaan on nyt melko tarkkaan vuosi aikaa. Vuodessa kuitenkin ehtii tapahtua vaikka mitä – otetaanpa vaikka pieni hetki ja muistellaan, mitä maailmassa on tapahtunut kuluneen vuoden aikana.

Vuosi sitten elimme tilanteessa, jossa eduskuntavaalit oli juuri selätetty. Sanna Marin valittiin joulukuussa pääministeriksi ja Suomi nousi äkkiä koko maailman tietoisuuteen nuorella ja naisvaltaisella hallituksellaan. Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa ja koko kansa hullaantui Arabian Mörkö-muumimukeista. Ed Sheeran esiintyi Malmin lentokentällä! Amazonin sademetsässä ja Australiassa vallitsivat kauhunsekaiset tunteet kun maastopalot pääsivät valloilleen. Greta Thunberg antoi maailmanlaajuisesti kasvot nuorten ilmastohuolelle. Huuhkajat tekivät historiaa pääsemällä jalkapallon Euroopan mestaruuskisoihin. Vuosi sitten korona-pandemiasta ei ollut vielä tietoakaan. 

Kuten tästä voidaan päätellä, vuodessa ehtii tapahtua paljon ja nyt elämmekin keskellä hurjan poikkeuksellisia aikoja. Koronan aiheuttamaa jälkipuintia käydään varmasti läpi erilaisilla areenoilla ja sen vaikutukset koko maailmaan ovat vielä mysteeri. Erityisesti nuorisoalalle koronan vaikutukset ovat vielä auki. Se on varmaa, että muutoksia ja uutta tapaa kohdata nuoria joudutaan nyt puimaan aivan uudella levelillä.

Erinomaiset etätyövälineet ja verkkotapahtumat eivät kuitenkaan poista ihmisten välisen kohtaamisen tarvetta. Ikävä toisen ihmisen luokse on jokaisessa ikäryhmässä tunnistettava tunne. Miten voimme varmistaa kohtaamisen luontevuuden ja jatkuvuuden myös pandemian jälkeisessä ajassa? 

Nuorisoalan suurtapahtumien tavoite vastaa tähän pähkinään: Luodaan entistä vahvempia verkostoja nuorisotoimijoiden välille, jotta yksikään nuori ei jäisi yksin. Vaikka tilanne on haasteellinen, positiivista tässä on se, että tilanne haastaa pohtimaan uudenlaisia ratkaisuja kaiken taustaisten ihmisten kontaktointiin. NUORI-tapahtumat tarjoavat alustan, paikan ja ajan alan toimijoille tulla kehittämään yhdessä uudenlaisia ratkaisuja yhteisen haasteen edessä. 

Kukaan ei pystynyt ennustamaan miltä maailma näyttää vuoden kuluttua. Koska haluamme uskoa yhteiseen tekemiseen ja verkostojen luomisen merkitykseen myös tulevaisuudessa, NUORI2021-suurtapahtuman suunnittelu puksuttaa kovalla vauhdilla eteenpäin. Tavoite erityisesti tässä maailmantilanteessa on tehdä turvallisempaa, antoisampaa ja upeampaa tapahtumaa kuin koskaan aikaisemmin, koska sen Suomen nuoret ja te nuorisoalalla työskentelevät ansaitsette. Uskomme ja toivomme, että vuoden päästä pääsemme kaikki jälleen saman katon alle kohtaamaan, verkostoitumaan ja oppimaan uutta.

Anton Tuuva ja Sara Sipilä
Kirjoittajat ovat Allianssin tapahtumatirehtööjä, eli vastaavat nuorisoalan keskeisiin ilmiöihin keskittyvän NUORI-tapahtuman toteutuksesta.

 

 


Avainsanat: