Blogi: Miks mie äänestän nuorta ehdokasta

Blogit 26.3.2019

Eduskuntavaalien 2015 jälkeen kansanedustajien keski-ikä oli 47,3 vuotta. Valituista 200 kansanedustajasta 14 oli alle 30 vuotiasta, eli vain 7 % – ja tämä oli ennätysmäärä. Meidän nuorten tulevaisuudesta päättää siis joukko keski-ikäisiä poliitikkoja. Eihän se nyt näin voi olla!

Nuorta ymmärtää parhaiten toinen nuori. Nuorille tärkeitä asioita ajaa parhaiten toinen nuori. Nuorille kuuluu paikka päätöksenteon keskiössä ihan yhtä paljon kuin vanhemmillekin ikäryhmille. Mie äänestän eduskuntavaaleissa nuoria valtaan, ja niin pitäisi siunkin.

Politiikka tarvitsee nuorennusleikkauksen. Eduskuntaan pitää saada paljon lisää nuoria kansanedustajia, jotka osaavat tavoittaa nuoret ja joihin nuoret voivat samaistua. Nuoria kansanedustajia tarvitaan varsinkin siksi, että nuoret saataisiin uskomaan omiin vaikuttamismahdollisuuksiinsa yhteiskunnassa ja osallistumaan paremman huomisen rakentamiseen.

Alle puolet nuorista äänesti vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Äänestysaktiivisuutta ei saada nousuun ainakaan vähättelemällä nuorten osaamista ja pätevyyttä. Se, että nuorena politiikkaan lähtiessäsi joudut kaiken kansan arvosteltavaksi ja setien tytöteltäväksi ei ole kannustava viesti nuorille. Tunnen monta nuorta eduskuntavaaliehdokasta, ja he ovat kaikki erittäin fiksuja, päteviä, rohkeita ja upeita. He ovat juuri niitä tyyppejä joiden käsiin mie tahdon Suomen ja koko maailman tulevaisuuden antaa.

Päättäjinä on paljon ihmisiä, joiden nuoruudessa akateeminen koulutus oli suora tie vakiduuniin, ilman koulutustakin sai töitä ja työsuhteet olivat pitkiä. Meitä nykynuoria odottaa sirpaloituneet työmarkkinat, työn murros ja epätietoisuus omasta tulevaisuudesta sekä työpaikasta. Eduskuntaan tarvitaan lisää tyyppejä, jotka ymmärtävät nuorten elämää ja arkea – nykyajan epävarmuutta, suorituspaineita ja uupumusta. Nuorilla on paras visio tulevaisuudesta, koska se tulevaisuus koskee meitä.

Nuorissa on ihan oikeasti se tulevaisuus, ja juuri sellainen tulevaisuus jonka mie ainakin tahtoisin nähdä. Nuoret tahtovat pelastaa maailman, nuorille ihmisoikeuksien kunnioittaminen on itsestäänselvyys ja nuoret ovat sitä mieltä, että jokaisen täytyy saada olla oma itsensä. Nuoret ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta yli puoluerajojen ja ymmärtävät, että meidän täytyy toimia nyt.

Jos joku osaa miun sukupolveani edustaa ja puolustaa tässä maailmassa, jossa edelliset sukupolvet ovat jättäneet meille nuorille sotkut siivottavaksi ja ongelmat ratkaistavaksi, niin toinen nuori. Äänestämällä nuorta ehdokasta varmistan, että meillä nuorilla on pallo jolla elää.

Mikä pullamössösukupolvi, miusta nuoret ehdokkaat on kyllä tehty teräsbetonista. Siks mie äänestän nuorta ehdokasta.

 

P.S. Etsi nuori, tai nuorten puolella oleva ehdokkaasi nuorten vaalikoneesta www.nuortenvaalikone.fi / www.ungasvalmaskin.fi

 

Riikka Tähkävuori

Allianssin viestinnän tuottaja ja aktiivisesti äänestävä nuori

 


Avainsanat: