Blogi: Ne välttämättömät ja pakolliset

Blogit 13.9.2018

Säännöt. Nuo järjestöelämän rauhan ja järjestyksen takaajat. Yhdistyslain mukaan ainut asiakirja, joka jokaisella yhdistyksellä on oltava.

Allianssin nykyiset säännöt ovat kymmenen vuoden takaa. Toimintaympäristö on muuttunut tänä aikana merkittävästi. Sen aikaiset haasteet ovat tätä nykyä jotain aivan muita. Allianssi on nimensä mukaisesti nuorisotoimialan yhdistäjä. Mitä se tänään tarkoittaa? Ketä Allianssi todella edustaa? Nuorisoa, nuorisojärjestöjä, nuorisotoimialaa – vaiko ketään näistä?

Päätimme toukokuun hallituksen kokouksessa käynnistää sääntöuudistukset. Tavoitteena on päivittää säännöt ja luoda pohja tulevaisuuden Allianssille. Haemme vastauksia järjestön ydinkysymyksiin.

Mikä on yhdistyksen nimi? Mitä tarkoitusta varten Allianssi on olemassa? Ketkä ovat jäsenjärjestöiksi kelpaavia yhdistyksiä? Kuka äänivaltaa käyttää ja miten äänet yhdistyksen kokouksessa jakautuvat? Onko kunnallisella nuorisotyöllä jatkossa hallituksessa edustaja?

Edellä mainitut kysymykset ovat tällä hetkellä vailla vastauksia. Näissä tarvitsemme apuanne.

Vielä tämän viikon on mahdollista vastata sääntöjen uudistamista koskevaan kyselyyn. Ensi viikon torstaina järjestämme avoimen työpajan, jossa työstämme ehdotuksen hallitukselle ja edelleen syyskokoukselle. Nyt jos koskaan on aika antaa oma näkemyksensä työn tueksi.

Santeri Lohi
sääntöuudistustyöryhmän puheenjohtaja, hallituksen jäsen


Avainsanat: