Blogi: Nuorisotyön ytimissä

Blogit 11.10.2018

On ihmisiä, jotka ovat #nuorisotyönytimessä nuoria kohdaten kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa, kadulla, netissä ja kauppakeskuksissa. Kuten esimerkiksi Sievin kunnan vapaa-aikatoimen ihmiset, jotka moniammatillisesti nuorisotyötä, liikuntaa, kulttuuria ja työllisyyttä edistäen tekevät tärkeää jokapäiväistä työtä yli kunta- ja hallintorajojen:

Sievin kunnan vapaa-aikatoimen ihmisiä kuvassa

Ja on ihmisiä, jotka ovat toisenlaisessa ytimessä kohdaten niitä, jotka tätä nuorisotyötä tekevät, ja kohtaavat myös niitä, jotka tekevät poliittisia ja resursointipäätöksiä molemmista ytimistä. Jotta ensimmäisen ytimen ihmiset voivat keskittyä olennaiseen, toisen ytimen ihmiset raivaavat heille mahdollisuuksia. Kahden ytimen taktiikassa kuulun näistä jälkimmäiseen – kuten kuvan kollegatkin Nuorisotyön viikon perjantaisen huipputapahtumamme tsekkauspaltsussa tänään iltapäivällä:

Kuva Allianssin työntekijöistä

On tärkeää, että on ihmisiä, jotka tekevät nuorisotyötä. Ja on tärkeää, että on ihmisiä, jotka mahdollistavat nuorisotyön tekemisen. Uskon vahvasti siihen, että yhdessä hyvä tulee. Siksi on tärkeää, että ytimet kohtaavat: esimerkiksi Turun Nuorisotyöpäivillä 27.-28.3. tähän on erinomainen mahdollisuus. Pelkkä Nuorisotyön viikon vuosittainen kerta(some)hypetys ei riitä yhteisen työmme onnistumiseen, tarvitsemme keskinäisiä kohtaamisia, yhteisiä suunnitelmia ja toteutuksia. Olethan siis tulossa Turkuun maaliskuussa? Suomalainen nuorisotyö tarvitsee Sinua.

Olen kuluvalla Nuorisotyön viikolla jakanut paljon Allianssin ja nuorisotyön sisältöjä myös omissa sosiaalisen median kanavissani ihan omana itsenäni, en pelkästään työnantajani viestinnän asiantuntijana: tilastograafeja, nuorisotyön tarinoita, blogitekstejä ja videoita. Olen ollut yhteydessä televisiokanaviin, päivälehtiin ja uutistoimistoihin. Tunnen työni merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Blogitekstejä lukuunottamatta minulla on ollut sangen vähän tekemistä varsinaisten sisältöjen syntyyn: ne ovat synnyttäneet uskomattoman ammattitaitoiset ja huiput kollegani Allianssissa ja yhteistyöverkostoissamme. Me toisen ytimen ihmiset olemme täällä, jotta sillä ensimmäisellä ytimellä on parhaat mahdolliset lähtökohdat oman työnsä tekemiseen, nuoren kohtaamiseen ja hänen arjessaan olemiseen.

Tunnen olevani etuoikeutettu, että saan seurata molempia nuorisotyön ytimiä paraatipaikalta, vaikuttaa niihin molempiin ja tehdä maailmasta parempaa. Olen itse nuorisotyön tuote – kunnallisen, järjestöllisen ja seurakunnallisen nuorisotyön sosiaalisesti vahvistama yksilö, jolle kävi hyvin. Päädyin itse ytimiin, mutta teethän kanssani todeksi sen, että hyvin käy muillekin?

Teemu Hanhineva

Kirjoittaja työskentelee Allianssin viestinnän asiantuntijana ja ihailee kollegoidensa asiantuntemusta nuorista, nuoruudesta ja nuorisotyöstä. Ja joo, ompelee myös sukkia.

Voit kommentoida ja keskustella blogikirjoituksesta Allianssin Facebook-sivulla.

 

Kuva poistettu.

 

Kirjoitus on osa Nuorisotyön viikon blogikirjoitussarjaa. Viikkoa vietetään 8.-14.10.2018. Lisätietoja osoitteesta alli.fi/nuorisotyonviikko

 


Avainsanat: