Blogikirjoitus: 10 555 kilometriä kesäunelmaa

Blogit 30.8.2018

Kesän alussa maailma antoi parastaan. Mie olin aloittamassa työssä, josta moni nuori voi vain unelmoida: viestinnän tuottajana matkustellen Suomen kesässä kohdaten uusia ihmisiä lähes joka päivä. Meille annettiin Aleksin kanssa käteen luottokortti ja sanottiin, että menkää kiertämään ja katsomaan suomalaista nuorisoalaa. Se on ollut ehkä ihanin tehtävänanto, jonka mie oon saanut.

Voin luvata, että 10 555 kilometriä reissatessa näkee, kokee ja kuulee aika paljon. Se on sama asia kuin yli seitsemän kertaa ajettuna Nuorgamista Hankoon, Suomi päästä päähän. Siinä myös oppii itsestäänkin aika paljon, kun samalla tutustuu aiemmin tuntemattomaan uuteen työpariin ja etsii yhteisiä työskentelytapoja. (Moni on ollut aika yllättynyt siitä, että me ei varsinaisesti Aleksin kanssa tosiaan tunnettu toisiamme ennen tätä työtä.) Ennen kaikkea kiitollinen mie oon siitä, että oon päässyt näkemään ympäri Suomea, miten upeaa työtä nuorten kanssa tehdään. Kiertänyt kulissien takana, kohdannut erilaisia ihmisiä ja kuullut heidän tarinoitaan. Nähnyt, miten aidosti ihmiset välittää ja tekee töitä sen eteen, että meillä nuorilla on hyvä olla. Mie oon keskustellut koulukiusaamisesta toisen koulukiusatun kanssa, vapaaehtoistyön merkityksestä nuorille ja siitä, miten moni nuorten kanssa työskentelevä kokee työnsä vaikuttavaksi ja merkitykselliseksi – ihan niin kuin kuuluukin. Osa kohtaamisista on mennyt ihon alle ja herkistänytkin työpäivän päätteeksi.

Jos joku kysyisi, mitä mie haluan tehdä isona, se olisi tätä. Organisaatioviestinnän parissa työskentelystä on viimeisen muutaman vuoden aikana kehittynyt haave, jonka mie aion saavuttaa. Tämä työ on ollut mulle iso harppaus sitä unelmaa kohti: viestintä ei ole ensimmäistä kertaa ollut mulle vain vapaaehtoistyötä, vaan vakavasti otettava oikea työ. Kesän aikana olen päässyt syventämään omaa osaamista sosiaalisen median, viestinnän – ja ylipäätään reissujen – organisoinnin ja monen muun jutun kanssa. Mie oon laittanut itseni myös persoonana likoon aidolta tuntuvan ja mielenkiintoisen sisällöntuotannon takia. Kaiken kaikkiaan oon saanut kokemuksia, jotka on korvaamattomia minun tulevaisuuden työelämän kannalta. Näin lappilaisena mie oon päässyt tekemään myös mulle yhtä todella tärkeää asiaa: pistämään Lappia maailmankartalle ja näyttämään pohjoista osaamista valtakunnallisessa järjestössä.

Mitä kesästä jäi käteen? Ne 10 555 reissukilometriä, 84 haastateltua ihmistä ja heidän tarinoita kuusi tuntia kestävillä äänitteillä. Aika paljon konkreettisia oppeja järjestössä työskentelystä ja viestinnästä noin niin kuin työnäkökulmasta. Ainakin yksi uusi ystävä, joka tietää, millainen mie oon myös 15 tunnin työpäivän jälkeen, alkuyöstä vihaisena hotellin vaihtamista järjestäessä ja ampiaisia henkeni edestä pelätessä. Ihana työyhteisö, jolle mie en haluaisi sanoa heihei. Ja yksi maailman kauneimmista Marimekon mukeista, josta mie aion tulevissa työpaikoissa juoda kahvini kesää lämmöllä muistellen.

Anna Enbuske
viestinnän tuottaja
#kesänuorisotyössä

Instagram @annadele
Twitter @annaenbuske


Avainsanat: