Blogivieras: TETissä Allianssissa

Blogit 9.10.2020

Minun nimeni on Venla Varonen ja  tulen Jokiniemen koulusta, Vantaalta. Koska olen yhdeksännellä luokalla, minulla oli huippumahdollisuus tulla Allianssille TET-harjoitteluun. Minä olen oppinut kahden viikon ajalta todella paljon tästä työstä ja siitä, miten suurella tavalla Allianssi vaikuttaa esim. nuorten äänioikeuden puolesta.

Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin täällä ja, koska olen ujo ja hiljainen, minua todella jännitti kovasti tulla tänne, mutta olen kiitollinen siitä, miten hyvin minut otettiin täällä vastaan. Parasta täällä on ollut se, miten erilaisia työtehtäviä olen päässyt tekemään ja se, että täällä on niin mukavia ihmisiä. TET-jakso on ollut erittäin opettava kokemus työelämästä ja siitä, että työelämäänkin kuuluu pulmia, joita ratkaistaan. Olen tullut tetin myötä myös rohkeammaksi, josta olen iloinen.

Työtehtäviini on. mm. kuulunut haastattelu Aseman Lapset ry:stä, Politiikkabussin viestinnän suunnittelua, taulukoiden täyttelyä, kokouksiin osallistumista ja osoitteiden kirjoittamista. Tulen aina muistamaan TET-paikkani, sillä se oli niin erilainen kuin muilla. Miksi aina pitäisi mennä kauppaan töihin, kun voisi kokeilla siipiään ja yrittää jotakin vielä hienompaa ja suurempaa.

Minusta TET- jakso on nuorille hyödyllinen, koska tämän avulla nuoret ymmärtävät ja oppivat enemmän työelämästä ja siitä, minkälaista se todellisuudessa on. Toivoisin, että nuoria otettaisiin enemmän TET-harjoitteluihin ja että työpaikat olisivat enemmän monipuolisempia. Kun itse etsin vielä elokuussa omaa tettipaikkaani, soittelin moniin eri yrityksiin, mutta kaikki sanoivat etteivät ota tettiläisiä enää. Osa oli koronan syytä. 

Tämä TET-jakso oli todella mukava ja opettava kokemus.

Venla Varonen
Kirjoittaja oli Allianssissa TET-harjoittelussa syys-lokakuussa 2020.


Avainsanat: