Blogi: Hei, nuorisoalan toimija! Miten sinä voit?

Blogit 7.9.2021

Jo perinteeksi muodostunut Nuorisotyön viikko järjestetään tänä vuonna viikolla 41 eli 11.-17.10.2021. Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on hyvinvointi nuorisoalalla

Nuorisotyön viikko juhlistaa nuorisotyötä sen kaikissa muodoissa ja tekee näkyväksi sen, mitä alan eri toimintaympäristöissä tapahtuu. Nostamme Nuorisotyön viikon aikana yhdessä esiin nuorisotyöntekijöiden, vapaaehtoisten, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Kutsumme kaikki alan toimijat mukaan järjestämään myös omia tapahtumia, tempauksia ja teemapäiviä. Eläköön nuorisoala ja sen toimijat, Nuorisotyön ja vuoden jokaisella viikolla!

Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on hyvinvointi nuorisoalalla. Miten alan toimijat voivat juuri nyt? Millaiset asiat vaikuttavat siihen kuinka alallamme voidaan? Ja ennen kaikkea – kuinka voisimme voida yhä paremmin? Edellytys laadukkaalle, vaikuttavalle ja onnistuneelle nuorisotyölle on, että alan toimijat itse jaksavat ja voivat hyvin – tällöin myös nuorilla on mahdollisuus voida hyvin.

Kutsun sut mukaan Nuorisotyön viikon mahtaviin tapahtumiin: Luvassa on sekä nuorisotyön työhyvinvointihankkeen että Kunnallisesta nuorisotyöstä Suomessa- ja Nuorisoalan järjestöt NYT! -kyselyiden julkistamistilaisuudet. Viikon ohjelmassa ääneen pääsee myös alan toimijat itse: Mitä suomalaiselle nuorisotyölle kuuluu vuonna 2021, entä miten muualla Euroopassa alan toimijat voivat ja miten nuorisotyö siellä rullaa. Syvennymme myös siihen, kuinka omaan työhyvinvointia voi itse olla rakentamassa.  

Koko Nuorisotyön viikon 2021 ohjelman ja tapahtumien ilmoittautumisohjeet löydät täältä: Nuorisotyön viikko 2021.

Julkaisemme aiempien vuosien tapaan myös kattavasti materiaaleja sosiaalisen mediaan ladattaviksi. Niihin pääset tutustumaan täältä: Nuorisotyön viikon materiaalit. Materiaalipankki täydentyy syksyn mittaan. 

Lähden mukaan juhlistamaan nuorisotyötä ja sen merkitystä yhteiskunnassamme! Nuorisoalan työ ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi, ja jokainen meistä on oikeutettu voimaan hyvin ja olemaan ylpeä tekemästään työstä. 

Tervetuloa mukaan Nuorisotyön viikolle 2021!

Minna Jauho, Nuorisotyön viikon tuottaja

Kirjoittaja on Allianssin tapahtumatuottaja, jonka juuret ovat kunnallisessa nuorisotyössä ja sydän niiden puolella, jotka arjessaan tekevät monen nuoren elämästä mielekästä, turvallista ja merkityksellistä.

minna.jauho@alli.fi

Katso myös