Iiris Hynönen: Kiitos nuorisoala!

Blogit 24.11.2022

Allianssin väistyvän varapuheenjohtajan Iiris Hynösen kiitospuhe Allianssin syyskokouksessa 23.11.

Kiitos puheenjohtaja, ihana kokousväki. On tullut mun aika kiittää.

Nimittäin neljä vuotta – se on yllättävän pitkä aika nuoren ihmisen elämässä. Sen aikaa mä oon toiminut Allianssin hallituksessa. Ensin kaksi vuotta varajäsenenä ja viimeiset kaksi vuotta varapuheenjohtajana. Puoli vuotta pääsin myös tekemään sitä varapuheenjohtajan varsinaista tehtävääkin, eli sijaistamaan puheenjohtajaa – kiitos siis pääministerille puheenjohtajan lainaamisesta vähäksi aikaa.

Kaksi vuotta mun hallitusajasta meni pitkälti Google Meetissä istuessa, onneksi tänä vuonna taas koko ajan enemmän kasvokkain. Tänä vuonna on taas saanut ikävien etäaikojen jälkeen muistaa, miksi luottamustehtäviin on hakeutunut, eli niiden ihmisten ja kohtaamisten takia.

Mä oon saanut huomata, että Allianssi on mennyt näiden vuosien aikana ihan hurjan paljon eteenpäin. Se on tarkoittanut joistain asioista luopumista – ja yritystä luopua joistain vielä isommista asioista, kuten tästä talosta. Samalla se on tarkoittanut aina vaan kirkkaampaa visiota ja päämäärätietoisuutta. Strategisia valintoja. Poisvalitsemista. Mutta ennen kaikkea myös uusista asioista innostumista. Ja se innostuminen täällä kyllä osataan.

Usein tällaisten luottamustehtävien päättyessä kysytään, että no, mitäs sait siellä aikaan. Mulle ei ole kovin tärkeää miettiä mun omia saavutuksia, vaan yhdessä tekemistä ja sitä, millä fiiiksellä niitä asioita tehtiin. Koska lopulta se jää ihmisille mieleen, ja koska juuri se hyvinvoiva ja kriisinkestävä organisaatio selviää niistä kovemmistakin myrskyistä ehjin nahoin.

Kiitos mun puheenjohtajaparit Elisa ja Anna. Teidän kanssa työskentely on ollut rentoa ja hauskaa, ja varsinkin tänä vuonna Annan kanssa meistä on muotoutunut tosi toimiva ja toisiaan täydentävä työpari. Kiitos mun edeltäjä Henna, jolta sain oppia. Kiitos kaikki neljä upeaa hallitusta vuodesta 2019 lähtien. Kiitos toiminnanjohtaja Anna, ja viime vuonna sijaistanut Ilmari. Kiitos ihan super henkilöstö. Teidän kaikkien työ ja asiantuntemus on ihan mielettömän merkityksellistä tälle koko alalle.

Nuorisoalan eduskuntavaalikampanja kiteytyy sanoihin ”ilman nuoria meillä ei ole mitään”. Allianssi-alumnina aion pitää kiinni noista sanoista luottarihommien päätyttyäkin, ja toivon ja uskonkin, että ihan jokainen meidän jäsenyhteisöistä voi tähän yhtyä. Sillä mitä isompi porukka meillä on, sitä kovempi äänemme on ja sitä enemmän on nuorten puolustajia. 

Kiitos Allianssi, ja kiitos nuorisoala!

Iiris Hynönen

Allianssin varapuheenjohtaja 2021-2022

Katso myös