Niilo Karjalainen & Sara Sipilä: Liikkuva nuorisotyö on mukana NUORI2022-tapahtumassa

Blogit 16.12.2021

Niilo Karjalainen

NUORI2022 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Jyväskylässä 26.–27.4.2022. Tapahtumalla on lukuisia yhteistyökumppaneita, joista liikkuvan nuorisotyön verkosto on yksi. Tapahtuman seminaari- ja oheisohjelmat vastaavat alan toimijoiden toiveisiin ja osaamistarpeisiin. Liikkuva nuorisotyön tarve on kasvanut viime vuosina, ja siksi verkoston ammattitaidon valjastaminen koko nuorisoalan hyväksi on tärkeää.

Liikkuva nuorisotyö näkyy ja kuuluu tapahtumassa isosti, kuitenkaan muita nuorisotyön muotoja unohtamatta. Tapahtuman osallistujalle yhteistyö konkretisoituu selkeimmin tapahtuman piha-alueelle tuotettavan kattavan toiminnallisen näytteilleasettaja-alueen muodossa seminaarilavoineen päivineen sekä seminaariohjelman osioina, joita tuottavat liikkuvan nuorisotyön verkoston jäsenet. Ohjelmat tukevat jo nykyisiä liikkuvan nuorisotyöntekijöitä, mutta erityisesti myös niitä, jotka ovat havainneet omassa ympäristössään tarpeen tälle toiminnan muodolle.

Liikkuvan nuorisotyön verkosto on perustettu 2015, ja se on laajentunut viime vuosina kymmenien eri toimijoiden vapaamuotoiseksi yhteistyöverkostoksi. Liikkuva nuorisotyö on osoittanut toimivuutensa erilaisissa toimintaympäristössä, ja työmuodon avulla ollaan onnistuttu vastaamaan moniin nykyajan nuorisotyön haasteisiin. Nuorisotyö kehittyy parhaiten yhdessä, joten liikkuvan nuorisotyön tapaamiselle loogisin paikka on NUORI-tapahtuman yhteydessä erityisesti näinä poikkeuksellisina aikoina.

Liikkuvan nuorisotyön verkostolle NUORI-tapahtuma on todella tärkeä paikka olla mukana. Ei ole mitään järkeä poteroitua oman verkoston kesken erilliseen tapahtumaan, kun liikkuvalle nuorisotyölle on selkeästi tarvetta ihan joka puolella Suomea.

Niilo Karjalainen, Aseman Lapset ry

“Liikkuvan nuorisotyön verkostolle tää on todella tärkeä paikka olla mukana. Ei ole mitään järkeä poteroitua oman verkoston kesken erilliseen tapahtumaan, kun liikkuvalle nuorisotyölle on selkeästi tarvetta ihan joka puolella Suomea”, toteaa liikkuvan nuorisotyön verkostossa toimiva Niilo Karjalainen Aseman Lapset ry:stä.

Nuorisotyön tulee pysyä jatkuvasti ajan hermolla. Nopea reagointi ja yhteistyön toimintamuotojen kehittäminen on alan elinehto, erityisesti juuri nyt kun tarve on suuri. Liikkuva nuorisotyö tarjoaa omalta osaltaan mahdollisuuksia yhä paremmin nuorten hyvinvointia tukevaan nuorisotyöhön. 

Tekstin ovat kirjoittaneet Allianssin perhevapaalla oleva tapahtumatuottaja Sara Sipilä ja liikkuvan nuorisotyön verkostossa toimiva Niilo Karjalainen Aseman Lapset ry:stä.

Katso myös