Budjetti hylkää nuoret

Uutiset 23.8.2002

 

Hallituksen budjettiriihessä viimeistelemä valtion tulo- ja menoarvio vuodelle 2003 on nuorisotyön kannalta pettymys. Vaikka eduskunta sinetöidessään arpajaislain viime vuonna päätti toisin, ei nuorisotyön määrärahoissa näy kasvua. Nyt hallitus valmistautuu sivuuttamaan eduskunnan tahdon poikkeuslain muodossa.

Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi kummeksuu nuorten kuntouttavan työtoiminnan rahojen suuntaamista muihin tarkoituksiin valtion ensi vuoden budjettiesityksessä. On lyhytnäköistä säästää nuorten syrjäytymisen torjunnassa. Mikäli syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ei auteta varhaisessa vaiheessa yhteiskunnan lasku heistä tulee myöhemmin olemaan moninkertainen. Pikemminkin tarvitaan toimia, joilla kuntouttava työtoiminta saadaan täysimittaisesti liikkeelle.

Nuorisotyön rahoitustarpeet ovat yleisesti tunnustettuja. Laman aikana vähentyneisiin nuorisotyön resursseihin ja niiden seurauksiin törmätään nuorten yhä pahenevana häiriökäyttäytymisenä.

Jos lapsiin ja nuoriin todella halutaan panostaa muutenkin kuin juhlapuheissa, on eduskunnan korjattava budjettiesityksen puutteet.

Helsinki 23.8.2002

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry


Avainsanat: