Digiosaavat järjestöt

Digiosaavat järjestöt -koulutuskokonaisuudessa saat työkaluja ja vinkkejä järjestötoiminnan digitaalisiin ratkaisuihin ja toimintatapoihin. Webinaarisarjan toteuttaa yhteistyössä Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry, Opintokeskus Sivis, Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry, Suomen Olympiakomitea ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

Koulutuskokonaisuuden sisällöt:

  • Tietoturvan perusasiat kuntoon järjestöissä
  • Digitaalisten etätyökalujen tietoturva – mitä niistä pitäisi tietää juuri nyt?
  • Teamsin osallistava käyttö järjestöissä
  • Näin toteutat laadukkaan ja osallistavan webinaarin
  • Yhdistyksen digityökalut: Teams
  • Yhdistyksen digityökalut: Zoom
  • Yhdistyksen digityökalut: Googlen työkalut

Tietoturvan perusasiat kuntoon järjestöissä

Tässä webinaarissa saat lyhyen johdatuksen tietoturvan perusteisiin ja ensiapua järjestön tietoturvan haasteiden selvittämiseen. Puhujana Anu Laitila, KyberVPK.

Digitaalisten etätyökalujen tietoturva – mitä niistä pitäisi tietää juuri nyt?

15.12.2020 pidetyssä webinaarissa käsiteltiin sitä, mitä pitää ottaa huomioon etätyökaluja valitessa tietoturvan näkökulmasta. Miten voit parantaa tietoturvaa etäkokousten järjestäjänä? Lisäksi annettiin tietoturvavinkkejä etäkokouksen osallistujalle. Puhuja webinaarissa on Anu Laitila, KyberVPK. Hän toimii tietoturva-asiantuntijana kyberturvayhtiö Nixussa ja vastaa kyberharjoituksien ja -koulutuksien liiketoiminnasta.

Teamsin osallistava käyttö järjestöissä

Miten Teamsissa järjestetään onnistuneesti koulutuksia, ryhmätöitä ja työpajoja? Mitä uusia osallistavia työkaluja Teamsiin on ilmestynyt ja kuinka niitä voi hyödyntää järjestötyössä? Tule mukaan oppimaan ja kokeilemaan! Webinaarissa esitellään Teamsin uusia ominaisuuksia osallistavuuden kannalta ja testataan mm. chatin, kyselyiden, livereaktioiden sekä uusien ryhmätyöhuoneiden eli Breakout Roomsien käyttöä. Lopuksi kurkistetaan myös myöhemmin keväällä ilmestyviin ominaisuuksiin. Tilaisuuden fasilitoivat fasilitointiguru Jonas Rajanto Grape Peoplesta ja oppimisen asiantuntija Pauliina Paananen Fingosta.

Näin toteutat laadukkaan ja osallistavan webinaarin

Opintokeskus Sivis järjesti 16.3.2021 Näin toteututat laadukkaan ja osallistavan webinaarin -webinaarin. Tämä webinaari on osa Digiosaavat järjestöt webinaarisarjaa. Kouluttajana toimii Matleena Laakso. Voit tutustua koulutuksen materiaaleihin täältä: https://padlet.com/matlaakso/sivis21

Yhdistyksen digityökalut: Teams

Tallenne 14.4.2021 pidetystä yhdistyksen digityökalut: Teams -webinaarista. Teams-koulutuksessa tutustutaan Microsoft Teams -sovellukseen ja erityisesti sen etäkokousmahdollisuuksiin. Koulutuksessa opit, miten ohjelman saa käyttöön ja mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää. Teamsin teknisten ominaisuuksien lisäksi koulutuksessa käydään läpi hyviä etäkokouskäytäntöjä ja tapoja elävöittää etätilaisuuksia. Kouluttajana toimii Tahto Groupin tietotyöasiantuntija Sanni-Kaisa Miettinen.

Yhdistyksen digityökalut: Zoom

Opintokeskus Siviksen järjestämän Yhdistyksen digityökalut: Zoom -webinaarin tallenne. Kouluttajana toimii Aino Laurila, siviksen verkkopedagogi. Koulutukset materiaalit löydät tästä Padletista: https://sivis.padlet.org/ainolaurila2/aoqkkmyewtsue8aj

Yhdistyksen digityökalut: Googlen työkalut

Tallenne 18.5.2021 pidetystä webinaarista Yhdistyksen digityökalut: Googlen työkalut. Webinaarissa käydään läpi Google-tili ja Gmail, Google Drive ja yhteistyöskentely sekä etäkokoukset Google Meetillä. Kouluttajana toimii Marjukka Kähönen, Noon kollektiivista.

Yhteistyössä: