Uutiset

Eduskuntaan perustettiin Nuorten puolella -verkosto edistämään nuorten hyvinvointia

Uutiset 8.6.2022

Verkoston tarkoitus on vahvistaa kansanedustajien ja eduskunnan asiantuntijoiden tietopohjaa nuorten hyvinvoinnista ja oikeuksista sekä nuorisoalan tilanteesta. Verkoston puheenjohtajana toimii Saara Hyrkkö (vihr) sekä varapuheenjohtajina Sari Multala (kok), Matias Mäkynen (sd) ja Mai Kivelä (vas).

Eduskunnan Nuorten puolella -verkoston on tarkoitus vahvistaa kansanedustajien ja eduskunnan asiantuntijoiden tietopohjaa nuorten oikeuksista ja nuorisoalan tilanteesta, tunnistaa nuoriin liittyviä näkökulmia poliittisessa päätöksenteossa, tuoda nuorten tilannetta julkiseen keskusteluun ja mahdollistaa eduskunnan ja nuorisoalan toimijoiden välinen yhteydenpito. Verkoston toiminta on epävirallista. 

Verkoston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Saara Hyrkkö (vihr). Hyrkkö on ennen kansanedustajuutta toiminut aktiivisesti nuorisoalalla muun muassa opiskelijaliikkeessä ja partiossa sekä Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä. Verkoston varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustajat Sari Multala (kok), Matias Mäkynen (sd) ja Mai Kivelä (vas). 

“Nuoret eivät ole vain tulevaisuuden tekijöitä, vaan tärkeitä jo tänään. Aivan liian moni nuori kokee tässä ajassa kohtuuttomia paineita ja merkityksettömyyttä. Toivon, että verkosto kokoaa yhteen yli puoluerajojen kansanedustajia, jotka ovat valmiita asettumaan nuorten puolelle ja varmistamaan, että nuorten oma ääni kuuluu siellä, missä päätöksiä tehdään – oli kyse sitten koulutuksesta, ilmastosta, mielenterveydestä tai turvallisuuspolitiikasta” sanoo kansanedustaja Saara Hyrkkö.

“Verkoston perustamiskokouksessa oli vahva yhteinen näkemys siitä, että nuorten hyvinvoinnin tulee olla tulevan hallitusohjelman tärkeimpiä prioriteetteja hallituksen kokoonpanosta riippumatta.” 

Verkosto voi kutsua kuultavaksi erilaisia asiantuntijoita ja toimijoita toiveidensa mukaan. Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi toimii verkoston yhteistyöjärjestönä.

“Etenkin nuoriin kohdistuneiden koronarajoitusten kohtuuttomuus ja niiden aiheuttamat yhteisöllisyys-, oppimis- ja mielenterveysvajeet ovat valpastuttaneet loputkin päättäjät ymmärtämään, että ilman nuoria meillä ei ole tulevaisuudessa mitään. Verkoston myötä eduskunnan toimijoilla on mahdollisuus saada kootusti mahdollisimman laaja tilannekuva nuorten hyvinvoinnista ja tehdä yhteistyötä nuorten aseman parantamiseksi”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

Lisätietoja: 

Saara Hyrkkö, kansanedustaja
saara.hyrkko@eduskunta.fi

Riina Lumme, avustaja
riina.lumme@eduskunta.fi 

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja
040 5879 514
anna.munsterhjelm@nuorisoala.fi


Avainsanat:

Katso myös