Eero Löytömäki nuorisoalan kattojärjestön vaikuttamisen asiantuntijaksi

Uutiset 25.6.2019

Eero Löytömäki aloittaa syksyllä vaikuttamisen asiantuntijana nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa. Hän sijaistaa tehtävässä Silja Silvastia, jonka nuorisoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko on kutsunut erityisavustajakseen. 

Vaikuttamisen asiantuntijana Löytömäki tulee edistämään nuorten hyvinvointia erityisesti sosiaali-, terveys- ja työllisyyspolitiikan kautta. Esimerkiksi sosiaaliturvan uudistaminen, nuorisotyöttömyyden vähentäminen sekä nuorten mielenterveyspalvelut kuuluvat hänen vastuualueelleen. Osana Allianssin vaikuttamisen tiimiä Löytömäki osallistuu poliittisten tavoitteiden valmisteluun ja toteuttamiseen, päättäjätapaamisiin sekä lausuntojen ja taustaselvitysten valmisteluun. Tehtävään kuuluu myös Allianssin jäsenten tukeminen ja sparraaminen vaikuttamistyössä. 

Eero Löytömäki siirtyy tehtävään Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hyvinvointipolitiikan asiantuntijan paikalta. Opiskelijaliikkeen lisäksi hän on kerännyt järjestö- ja vaikuttamiskokemusta muun muassa Väestöliitossa, ETYJissä ja Nyytissä. 

“Olen todella innoissani siitä, että pääsen mukaan Allianssin tiimiin tekemään työtä nuorten paremman huomisen eteen. Nuorten hyvinvoinnin edistäminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan! Siksi haluan tehdä kaikkeni, jotta nuorisoalan ääni kuuluu kirkkaana poliitikoille ja päätöksentekijöille”, Löytömäki kommentoi.

“Nuorten hyvinvointi on nostettava tällä hallituskaudella politiikan ytimeen ja ykköstavoitteeksi, ja siksi nuorisoalan kattojärjestöön tarvitaan kentän parhaat voimat hommiin. Uskon, että Eerosta löytyy kaikki se, mitä juuri nyt Allianssissa kaipaamme: kovaa substanssiosaamista, kykyä luoda selkeitä ratkaisuja päättäjien tarpeisiin ja halua olla mukana parhaan työyhteisön rakentamisessa. On kaikin puolin mainiota saada hänet työkaveriksi!”, Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo. 

Eero Löytömäki aloittaa Allianssissa 2.9. Hänet tavoittaa osoitteesta eero.loytomaki@alli.fi.


Avainsanat: