Uutiset

Ei rauhaa ilman nuoria -julkaisu kokoaa nuorten kokemusasiantuntijoiden kirjoituksia rauhantyöstä

Uutiset 2.11.2022

Nuoret kirjoittajat toimivat eri tavoin nuoret, rauha ja turvallisuus -teeman parissa. Eilen julkaistun Ei rauhaa ilman nuoria -julkaisun monipuolisesta kirjoittajajoukosta löytyy vapaaehtoistyötä tekeviä, politiikassa toimivia, erilaisissa luottamustehtävissä olevia, tutkijoita sekä työnsä puolesta aiheeseen perehtyneitä nuoria. Esipuheen julkaisuun on kirjoittanut komissaari Jutta Urpilainen.

Politiikkaviikon julkaisutilaisuudessa 1.11. nuoret kirjoittajat kertoivat kokemuksistaan ja keskustelivat niistä kansanedustajien kanssa. Tilaisuuteen tervehdyksen tuonut ulkoministeri Pekka Haavisto nosti esiin nuorten keskeisen roolin rauhantyössä ja kertoi pitävänsä tärkeänä etsiä lisää keinoja osallistaa nuoria ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältöihin. 

“Näinä globaalien kriisien aikoina nuoret ovat omalla aktiivisella toiminnallaan luoneet toivoa”, Haavisto korosti.

Julkaisun toimittamisesta vastannut Allianssin projektikoordinaattori Katariina Kojo iloitsee siitä, miten monipuolisen kuvan rauhantyöstä julkaisu luo. Suurten tekojen lisäksi myös pienillä yksittäisillä asioilla on merkitystä. 

“Kirjoituksista välittyy viesti, että on tärkeää pyrkiä ymmärtämään ihmisten moninaisuutta sekä kuulemaan erityisesti hiljennettyjen ja marginaaliin jääneiden ääniä. Ilman tulevaisuuteen uskovia nuoria meillä ei ole kestävää rauhaa”, Kojo toteaa. 

Tutustu Ei rauhaa ilman nuoria -julkaisuun

Julkaisutilaisuuden tallenne Youtubessa

Lisätietoja

Katariina Kojo, projektikoordinaattori
katariina.kojo@nuorisoala.fi
044 4914 580

Katso myös