Uutiset

Elli Luukkainen kehittämään nuorisodelegaattitoimintaa

Uutiset 25.1.2023

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa työskentelee kevään 2023 ajan projektiasiantuntijana Elli Luukkainen. Tehtävä on osa Erasmus+-rahoitteista Future Agents NOW -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa nuorisodelegaattiohjelmia, parantaa nuorisodelegaattitoiminnan moninaisuutta ja tarjota nuorisodelegaateille mahdollisuuksia vahvistaa omaa osaamistaan. Hankkeessa kerätään myös tietoa siitä, mitä hyviä käytäntöjä ja haasteita nuorisodelegaattitoimintaan liittyy eri puolilla maailmaa.

“Nuorisodelegaatit ovat nuoria luottamustoimijoita, jotka nostavat esiin sukupolvensa ääntä esimerkiksi YK:n kokouksissa. Nuorisodelegaattitoiminta on hyväksi todettu malli, jolla nuorille tärkeitä näkökantoja saadaan kuulumaan myös sellaisilla päätöksenteon areenoilla, joissa nuoria ei muuten juuri näkyisi. On hienoa saada Elli mukaan delegaattitoiminnan kehittämistyöhön”, iloitsee nuorten kansainvälisen osallisuuden asiantuntija Laura Lamberg.

Luukkaisen tehtäviin kuuluu tuottaa koulutusmalli, joka antaa valmiuksia nuorisodelegaattiohjelmien perustamiseen ja kehittämiseen.

“Ryhdyn työhön innolla, sillä nuorten osallisuus meillä ja maailmalla on sekä tärkeä että hyvin kiinnostava aihe. Pääsen hyödyntämään aiempaa osaamistani vaikuttamisen ja kouluttamisen saralta, oppimaan uutta nuorisodelegaattitoiminnasta eri puolilla maailmaa sekä pohtimaan, kuinka tehdä siitä entistä vaikuttavampaa”, Luukkainen sanoo.

Elli aloitti työt jo tammikuussa, ja työskentelee Allianssissa 10.6.2023 saakka.

Katso myös