Ensimmäinen Nuorisonpuolustuskurssi järjestettiin Helsingissä

Uutiset 9.3.2020

Kuva: Susanna Mikander

Päättäjille suunnattu Nuorisonpuolustuskurssi on järjestetty ensimmäistä kertaa Helsingissä. Kurssin päätöstilaisuus järjestettiin tänään 9.3. Tuomiokirkon Kryptassa ja Helsingin kaupungintalolla. 

Kurssin suoritti ensimmäisellä kurssikerralla parisenkymmentä kurssilaista. Nuorisonpuolustuskurssilla niin seurakunnissa, kaupungissa kuin eduskunnassakin valtaa käyttävät päättäjät oppivat nuorisotyön roolista nuoren kasvun tukijana, erilaisista nuorisotyön menetelmistä, toimijoista ja toimitavoista sekä nuorisotyön merkityksestä niin Helsingille kuin nuorille itselleenkin. Osana kurssia päättäjät tutustuivat nuorisotyöhön käytännössä. 

Nuorisonpuolustuskurssin Helsingissä toteuttivat yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorison palvelukokonaisuus, Kirkko Helsingissä, helsinkiläiset nuorisojärjestöt sekä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Kurssi pilotoi uutta kurssikonseptia, jota on tarkoitus lähteä levittämään koko Suomeen ensi syksynä. Toinen pilottikurssi järjestetään vielä kevään aikana Turussa. Konseptista vastaa Allianssi. 

“Kurssin järjestäminen on selvästi vahvistanut yhteistyötä kaupungin, kirkon ja nuorisojärjestöjen välillä. Osallistujapalaute on ollut positiivista, kurssilla mukana olleet kokivat erittäin tärkeänä sen, että nuorisotyön merkitystä nostetaan esiin”, kommentoi järjestökoordinaattori Riikka Nenonen Pääkaupunkiseudun Partiolaisista. 

Haluatko järjestää oman Nuorisonpuolustuskurssin kunnassasi? Ota yhteyttä!

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
anna.munsterhjelm@alli.fi 

Salla Merikukka
viestintäpäällikkö, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
salla.merikukka@alli.fi


Avainsanat: