Ensimmäisen nuorten ilmastogrillin hiillostukseen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen

Uutiset 22.10.2020

Suomen parhaaksi ilmastohallitukseksi tituleerattu Marinin hallitus on kohta kautensa puolivälissä, mutta mitä ovat tämän hallituksen ilmastoteot? Mitä niistä ajattelevat Suomen nuoret, jotka joutuvat kohtaamaan ilmastonmuutoksen seuraukset myöhemmin elämässään – lievät tai kovat. 

Nuorten Ilmastogrilli on nuorten ilmastodelegaattien Emma Sairasen ja Ellen Ojalan järjestämä virtuaalitapahtumasarja, jossa nuoret esittävät ilmastopolitiikkaan liittyviä kinkkisiä kysymyksiä ministereille. Ilmastogrilli tuo nuoret ja päättäjät saman pöydän ääreen keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja siihen liittyvästä päätöksenteosta sekä luo vuoropuhelua ilmastoasioihin liittyen nuorten ja päättäjien välille. 

Ensimmäisenä grillattavaksi on lupautunut ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Nyt etsimme mukaan nuoria grillaajia! Nuoret voivat ilmoittautua mukaan kysymyksen esittäjäksi 23.11. kello 16-17 pidettävään ensimmäiseen nuorten ilmastogrilliin tai seurata ministerien selviytymistä polttavista kysymyksistä livestreamin kautta. Mukaan valitaan 12 nuorta esittämään oma kysymyksensä.

Ilmoittautuminen ilmastogrillin hiillostajaksi

Kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan seuraamaan hiillostusta: Linkki livestreamiin

Tapahtumassa noudatetaan Allianssin turvallisemman tilan periaatteita sekä vihapuheesta vapaan keskustelun sääntöjä. Tapahtuma järjestetään etäyhteydellä pääosin suomeksi, kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi. Tapahtuma on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille. 

Lisätietoja

Janika Takatalo, kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
janika.takatalo@alli.fi
044 416 5292

Katja Asiakinen, kotimaan vaikuttamisen asiantuntija
katja.asiakainen@alli.fi
044 3141 324


Avainsanat: