Hae rahoitusta kestävän kehityksen tavoitteita edistävään projektiin!

Uutiset 29.3.2021

Kiinnostavatko kestävän kehityksen tavoitteet? Haluatko tehdä kansainvälistä yhteistyötä? Onko sinulla idea projektista jonka haluaisit toteuttaa? Nuoret ja nuorisojärjestöt voivat nyt hakea rahoitusta projekteille NUBF:in rahoitushaun kautta! 

Nordic Youth in Sustainable Communities (NUBF) on  pohjoismainen hanke, jonka tavoitteena on luoda luoda kestäviä yhteisöjä ja vahvistaa yhteistyötä nuorten välillä koko Pohjolan alueella. NUBF toteuttaa tavoitettaan järjestämällä nuorille vuosittaisen koulutuksen ja myöntämällä rahoitusta nuorten projekteille, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita. Tanskan nuorisokomitea  (DUF) vetää hanketta yhdessä Tanskan lapsi- ja opetusministeriön kanssa, ja mukana yhteistyössä ovat nuorisoalan sisarjärjestöt Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Färsaarilta! Allianssi toimii Suomen edustajana ja koordinoi hankkeen kansallista toteutusta. 

NUBF:in koulutuksessa nuoret, nuorten itsorganisoidut ryhmät ja yhdistykset voivat saada inspiraatiota toimintaansa, käytännön apua rahoituksen hakemiseen, sekä verkostoitua mahdollisten kumppanien kanssa kansainvälisesti. Koulutus järjestetään näillä näkymin syksyllä 2021 Kööpenhaminan edustalla olevalla saarella ja se kestää viikonlopun ajan. Tänä syksynä koulutukseen pääsevät suomalaisedustajat valitaan viime vuonna hakeneista, koska viime vuoden koulutus peruuntui pandemian takia.

NUBF:in rahoitushaku on tarkoitettu kaikenlaisille projekteille, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita ja lisäävät yhteistyötä nuorten välillä pohjoismaissa. Projekti voi olla toiminnaltaan mitä tahansa, mikä edistää vähintään yhtä kestävän kehityksen tavoitetta esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja demokratiasta aina terveyteen, vedenalaiseen elämään tai laadukkaaseen koulutukseen asti. Projektin toteuttaminen on myös erinomainen tilaisuus verkostoitua kansainvälisesti muiden samanmielisten nuorien kanssa!

Kuva poistettu.Rahoitushaku on käynnissä 

Rahoitusta voivat hakea kaikki nuorisojärjestöt ja itseorganisoituneet nuorten ryhmät, jotka on rakennettu demokraattisten arvojen ympärille vapaaehtoisissa olosuhteissa, ja joilla on kotipaikka Pohjoismaissa.  Projektin teeman  ja toiminnan muodon voi valita itse, kunhan se noudattaa rahoituksen ohjeita ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Toiminta voi olla esimerkiksi viikonlopun kestävä seminaari, yhden päivän toiminta, kesäleiri tai webinaari! Ideoita voi siis olla laidasta laitaan!

Suunniteltu toiminta tulee toteuttaa vapaaehtoistyönä ja sen tulee olla nuorten järjestämää ja nuorille kohdistettua. Nuorilla tarkoitetaan tässä yhteydessä 16-30 vuotiaita.  Rahoituksen saamiseksi aktiviteettien tulee osallistaa nuoria vähintään kahdesta pohjoismaasta.  Hankkeessa myönnetään eri suuruisia summia riippuen siitä, kuinka monesta maasta hankkeeseen osallistuu järjestäjiä, ja kuinka paljon projekti tarvitsee rahoitusta.  Kahden maan edustajan yhteistyönä toteutetut hankkeet voivat saada rahoitusta 10.000-70.000 DKK (n. 1300-9400 €) väliltä. Tätä suurempia summia myönnetään, mikäli hanke järjestetään kolmen tai sitä useamman maan edustajan kesken. Löydät tarkemmat kriteerit ja ohjeet hakemuksen tekemiseen tästä englanninkielisestä tiedostosta.

Hae nyt!

Toteuta unelmiesi projekti hakemalla ideallesi rahoitusta pikimmiten! Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät NUBF:in sivuilta. Rahoituksen hakemiselle on kaksi takarajaa tänä vuonna ja ensimmäinen takaraja on huhtikuun alussa, 6.4.2021. Toinen hakuaika päättyy elokuun puolivälissä 16.8.2021. Huhtikuun haussa rahoitusta saaneet hankkeet voivat aloittaa toimintansa 10.5.2021. Elokuun haussa rahoitetut hankkeet alkavat 1.10.2021. Hankkeiden kesto on yksi vuosi.

Rahoituspäätös tehdään nuorisokomiteoiden edustajista koostuvan valmistelukomitean ehdotusten perusteella. Valmistelukomitea ehdottaa rahoituksia hakevia projekteja avustuskomitealle, joka tekee lopulliset rahoituspäätökset. Allianssin edustajana valmistelukomiteassa toimii Sinituuli Suominen ja Kaisa Larjomaa, ja avustuskomiteassa edustajana toimii Aleksi Murtojärvi.

Mikäli sinulla ei ole omaa nuorten ryhmää, mutta kiinnostuit asiasta tai sinulla on jo idea projektista, liity NUBF:in Facebook-ryhmään! Voit jakaa ideoita ja verkostoitua muiden nuorten kanssa joilla on halua toteuttaa projekti. Liittyäksesi FB-ryhmään lähetä viesti NUBF:in työntekijälle Nelly Eckegrenille osoitteeseen ne@duf.dk.  

Lisätietoja

Kaisa Larjomaa
Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
kaisa.larjomaa@alli.fi
p. 044 416 5292

 

 


Avainsanat: