Hakukuulutus: Demokratian uudistajien työryhmä ratkoo nuorten osallistumisen esteitä

Uutiset 12.6.2019

Nuorten äänestysprosentti kasvoi eduskuntavaaleissa, mutta jäi jälleen koko väestön äänestysastetta pienemmäksi. Yhteiskunnallinen aktiivisuus keskittyy osalle nuorista, ja useissa tutkimuksissa on kiinnitetty huomiota nuorten yhteiskunnallisen osallistumisen eriytymiseen. Demokratian tulevaisuus on vaakalaudalla, jos nuoret sukupolvet eivät koe sitä omakseen. Allianssi kutsuu nyt nuorisoalan koolle löytämään ratkaisuja demokratian vahvistamiseksi, tervetuloa mukaan!

Haemme jäseniä demokratian uudistajien työryhmään. Etsimme työryhmään nuorten vaikuttamisen ja osallisuuden parissa työskenteleviä nuorisoalan asiantuntijoita. 

Työn tavoitteena on kehittää konkreettisia keinoja nuorten demokraattisen osallistumisen vahvistamiseksi. Aihe on ajankohtainen, sillä hallitusohjelmaan on kirjattu uuden demokratiaohjelman laatiminen, ja sen yhtenä painopisteenä tulee olemaan nuorten osallistuminen. Työryhmän tuloksilla vaikutetaan ohjelmaan.

Demokratian uudistajien työskentely alkaa 22. elokuuta klo 16-18 avoimella tapaamisella Itä-Pasilan sydämessä Allianssi-talolla. Tapaamisessa määritellään merkittävimmät nuorten osallistumista estävät tekijät ja valitaan teemakohtaiset työryhmät jäsenineen. Eri teemoihin keskittyvät työryhmät tapaavat syyskuussa ja etsivät konkreettisia ratkaisuja siihen, miten yhä useampi nuori pääsisi mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Työryhmän tuloksia käsitellään poikkeuksellisen laajalla kuulemismenettelyllä: syksyn 2019 Politiikkaviikolla nuoret sadoissa oppilaitoksissa ja nuorisotiloilla jatkokehittävät työryhmän esityksiä demokratian vahvistamiseksi. Tuotoksista tehdään sähköinen julkaisu, joka julkistetaan marraskuussa 2019.

Ilmoita taustatahosi ja itsesi mukaan demokratian uudistajien työryhmään viimeistään pe 16.8. tämän linkin kautta.

 

Lisätietoja:

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija
p. 050 3020 598 / etunimi.sukunimi@alli.fi


Avainsanat: