Uutiset

Hallitus esittää 19 miljoonan euron lisärahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan

Uutiset 6.2.2023

Marinin hallitus esittää 2.2.2023 julkistetussa, vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossaan sisäministeriön aloitteesta 19 miljoonan euron lisärahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan.

Nuorisorikollisuuden, eli jengiytymisen kitkemiseen esitetään eri hallinnonaloille, erityisesti sisä-, oikeus- sekä opetus- ja kulttuuriministeriöiden alle meneviin toimintoihin varoja. Tällä edistetään moniammatillista, nuorten hyvinvointia tukevaa ja rikoksia ennaltaehkäisevää Ankkuritoimintaa, sekä vahvistetaan nuorisotyössä ja oppilaitoksissa tehtävää väkivaltaista käytöstä ehkäisevää työtä. Nuorisotyön osuus lisärahoituksesta on kokonaisuudessaan 5,5 miljoonaa euroa.

“Nuorten haasteiden juurisyy on usein kokemus osattomuudesta ja yhteiskunnasta syrjään jätetyksi jäämisestä. Pahoinvointi on monen nuoren kohdalla ylisukupolvista ja siten periytyvää. Jengiytymisteemaan tarvitaankin monia poikkialaisia toimia, alkaen kasvatuksen ja opetuksen sukupuolisensitiivisyyden edistämisestä, sosiaalisten ja mielenterveyttä tukevien taitojen vahvistamisesta, sekä yhteiskuntaan kiinnittymisen tukemisesta esimerkiksi perheiden parissa ja osana työelämää muun muassa rasismiakin kitkien. Nyt lisätalousarviossa esitetty rahoitus on ensiaskel oikeaan suuntaan tähän yhteiskunnalliseen tarpeeseen vastaamisessa”, kommentoi Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija Touko Niinimäki.

Lisätalousarvion hallintoalakohtaiseen jakautumiseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Lisätietoja:

Touko Niinimäki, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija

touko.niinimaki@nuorisoala.fi

044 416 5235

Katso myös