Helsingin, Tampereen ja Oulun sivistysjohtajat selvittävät nuorten muutosideoita Politiikkaviikolla

Uutiset 11.9.2018

Kouluissa järjestettävän Politiikkaviikon 29.10.2.11. yhteydessä Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi haastaa kaupunkien sivistysjohtajat selvittämään nuorten muutosideoita. Ensimmäisenä haasteen vastaanottivat Helsingin Pia Pakarinen, Tampereen Johanna Loukaskorpi ja Anna-Kaisa Heinämäki sekä Oulun Mika Penttilä.

Kolmen suuren kaupungin koulutuksesta vastaavat apulaispormestarit ja sivistysjohtajat tarttuvat Allianssin haasteeseen vierailla kaupunkinsa kouluissa, ja selvittää kolme nuorten mielestä muutosta vaativaa asiaa. Johtajat raportoivat huomioistaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #politiikkaviikko.

“Upeaa, että olemme saaneet Helsingin, Tampereen ja Oulun kaupungit mukaan haasteeseen. Tarkoitus on, että johtajat todella kuuntelevat nuorten toiveita ja ideoita. Haastamme muutkin Suomen kaupungit ja kunnat tapaamaan oppilaita ja opiskelijoita Politiikkaviikolla”, kannustaa Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Yksi haasteeseen tarttuneista on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä. Hän vierailee Pöllönkankaan koululla.

“Oulussa on noin 70 000 alle 24-vuotiasta lasta ja nuorta. Meillä on hyvin toimiva nuorisovaltuusto ja monia eri tapoja nuorille tulla mukaan vaikuttamaan. Politiikkaviikko on hyvä tilaisuus kaikille nuorille tutustua kaupungin päätöksentekoon. Meille viranhaltijoille Politiikkaviikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden käydä keskustelua suoraan nuorten kanssa”, Oulun toimialajohtaja Mika Penttilä pohtii.

Helsingissä, Tampereella ja Oulussa vierailut toteutetaan seuraavasti:

  • Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen vierailee Kallion lukiossa ti 30.10.
  • Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vierailee Pöllönkankaan koulussa ti 30.10.
  • Tampereen perusopetuksesta vastaava apulaispormestari Johanna Loukaskorpi vierailee Takahuhdin koulussa to 1.11.
  • Tampereen toisen asteen koulutuksesta vastaava apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki vierailee Luovin ammattiopistossa pe 2.11.

Sivistystoimenjohtaja, tartu haasteeseen!

Kaupunkien ja kuntien sivistystoimenjohtaja voi sopia vierailun alueensa oppilaitokseen Politiikkaviikolla 29.10.–2.11. Tarkoitus on keskustella nuorten kanssa siitä, missä he haluavat saada aikaan muutoksia. Vierailusta raportoidaan sosiaaliseen mediaan kolme asiaa, jotka nuoret haluavat toteuttaa tai muuttaa. Raportoinnit tehdään tunnisteella #politiikkaviikko tai ruotsiksi #politikveckan. Johtaja voi esitellä ideat videolla, päivityksenä tai kuvana.

Politiikkaviikolle osallistuvia oppilaitoksia voi tiedustella Allianssin osallisuusasiantuntija Virva Viljaselta (virva.viljanen@alli.fi, p. 050 3020 598). Politiikkaviikosta antaa lisätietoja myös Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard (p. 050 575 1723) ja Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm (p. 040 587 9514).

 

Politiikkaviikko tuo politiikan rohkeasti kouluihin 29.10.2.11. Vuosittaisen teemaviikon aikana tutustutaan politiikan toimintamekanismeihin sekä ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin. Oppilaitos rakentaa politiikkaviikkonsa ohjelman tarjotuista mahdollisuuksista ja käyttää teemaviikkoon haluamansa verran aikaa. 

Politiikkaviikon järjestää Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi yhdessä 25 kumppanin kanssa. Viikon toimivat koulutuksesta ja kouluista vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä vaaleista ja demokratiasta vastaava ministeri Antti Häkkänen. Lisätietoja: www.politiikkaviikko.fi

 


Avainsanat: