Helsinki Pride -viikon vinkit nuorisoalalle (ja nuorille)

Uutiset 19.6.2019

Pridet ovat kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumia, joiden tavoitteena on ajaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia sekä nostaa esiin sateenkaarikulttuuria. Kenties tutuin osa Pridea ovat kulkueet, joista Suomen suurin eli Helsinki Pride-kulkue järjestetään reilun viikon päästä.

Helsinki Pride on kuitenkin paljon muutakin kuin tuo suuri, kaunis ja värikäs ihmisoikeuskulkue. Koko viikko on täynnä kiinnostavaa ohjelmaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista kiinnostuneille. Pride-viikko on erinomainen tilaisuus ottaa kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta sekä lisätä omaa tietämystään eri aiheista.

Pride-viikolla voit esimerkiksi käydä kouluttautumassa yhdenvertaisemmaksi seksuaalikasvattajaksi sekä käydä kuuntelemassa paneelikeskusteluja yhdenvertaisuudesta tai identiteetistä. Myös nuorille suunnattua ohjelmaa on paljon. Kaikki Helsinki Pride -viikon tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Kokosimme nuorisoalaa kiinnostavia Pride-tapahtumia yhteen. Ei muuta kuin sateenkaarilippu salkoon ja tästä ohjelmatärpit haltuun! Etkö asu tai työskentele Helsingissä? Ei hätiä! Myös muilla paikkakunnilla järjestetään Pride-tapahtumia. Katso koko lista täältä ja liity mukaan! 

Koko viikon

Nuorten Pride -ohjelma
Vinkkaa tutuille nuorille juuri heille suunnatusta viikon ohjelmasta! Kooste kaikista Nuorille suunnatuista Nuorten Pride -ohjelmista löytyy Priden nettisivuilta.

Maanantai 24.6.

Paneelikeskustelu: Identiteetti liikkeessä – Seksuaalisuus, sukupuoli ja sukupolvet
Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16 klo 17.00-18.45

Helsingin YK-nuorten järjestämä paneeli, jossa keskustellaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, tasa-arvosta ja sukupolvien välisestä muutoksesta.

Tiistai 25.6.

Paneelikeskustelu: Yhdenvertaisemman tilan luominen
Keskustakirjasto Oodi, 3. kerros klo 17.00-18.30

Keskustelua turvallisemmista ja yhdenvertaisemmista tiloista. Tilaisuuden järjestää Setan seniorityö, mutta panelistina nuorten näkökulmaa pitää esillä Allianssin yhdenvertaisuusasiantuntija Heta Hölttä.

Yhdenvertainen seksuaalikasvatus -koulutus
Eurooppasali, Malminkatu 16 klo 11.30-16.00

Hivpointin järjestämä koulutus tarjoaa raikkaita ja normikriittisiä näkökulmia seksuaalikasvatukseen. Koulutus on suunnattu kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Keskiviikko 26.6.

Sateenkaarivähemmistön vähemmistössä – moniperusteisesti syrjittyjen haasteet ja vahvuudet
Nuorten Pride House (Happi), Sörnäisten Rantatie 31 klo 13.00-15.00

Setan nuorisotoimikunnan järjestämässä keskustelussa puhutaan moniperusteisesta syrjinnästä. Tilaisuus on osa nuorten pride -ohjelmaa. 

Paneelikeskustelu – Miten oppilaitoksessa ja opetuksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus?
Kansallismuseon Pride-house/Ateljee klo 12.30-14.30

Paneelikeskustelun tarkoituksena on herätellä keskustelua siitä, miten oppilaitoksessa ja opetuksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus, mitä puutteita voidaan tunnistaa ja minkälainen on sukupuoli- (ja seksuaali) vähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten tilanne oppilaitoksissa.

Perjantai 28.6.

Tapaaminen sukupuoleltaan monininaisille nuorille
Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Pasilanraitio 5, 2. krs. klo 15.00-17.30

Yhdessäoloa transihmisille, intersukupuolisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille, sukupuolikapinallisille tai muuten vaan sukupuoltaan pohtiville noin 14-22 -vuotiaille nuorille.

Lauantai 29.6.

Helsinki Pride 2019 -kulkue ja puistojuhla
Senaatintori-Kaivopuisto Klo 11-14

Pääpäivä! Lähtöpaikkana toimii Senaatintori, jossa kokoonnutaan klo 11.00. Liikkeelle lähdetään klo 12.00. Kulkue päättyy Puistojuhlaan Kaivopuistoon. 

Sunnuntai 30.6.

Opiskelijapiknik / Student picnic
Vanha Kirkkopuisto eli Ruttopuisto klo 14-17

Opiskelijavinokkaat – OVI järjestää matalan kynnyksen sunnuntaipiknikin opiskelijoille ja heidän ystävilleen.


Avainsanat: