Uutiset

Huhtikuun Mitä kuuluu nuorille?- ja Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaukset ovat täällä

Uutiset 22.4.2024

Allianssi kokoaa neljä kertaa vuodessa nuoriin ja nuorisoalaan liittyvää ajankohtaista tietoa yhteen Mitä kuuluu nuorille? -katsaukseen sekä Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaukseen sekä laajempiin vuosijulkaisuihin. Katsausten tarkoituksena on palvella niin päättäjiä, nuorisoalan toimijoita kuin muita nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden parissa työskenteleviä tarjoamalla helposti haltuun otettavan tilannekuvan siitä, miten nuorilla ja nuorisoalalla menee.

Vuoden toiset katsaukset ovat ilmestyneet huhtikuussa. Mitä kuuluu nuorille? -katsauksessa käsitellään esimerkiksi korkeakoulujen aloituspaikkojen kohdentumista ensikertaa hakeville, Työ- ja elinkeinoministeriön tuottamia tuoreimpia lukuja nuorten työllisyystilanteesta sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran asunnottomuusselvityksen tuloksia. Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsauksessa esitellään muun muassa uusinta Valtakunnallinen nuorisotyön ja –politiikan ohjelmaa vuosille 2024-2027 sekä Into – Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n julkaiseman raporttia hyvinvointialueuudistuksen vaikutuksia nuorten saamiin palveluihin. 

Mitä kuuluu nuorille? -katsaus kokoaa säännöllisesti ajankohtaisiimpiin tutkimuksiin, selvityksiin, kyselyihin ja tilastoihin pohjautuvaa tilannekuvaa siitä, miten nuoret voivat ja miten nuorten ääni kuuluu yhteiskunnallisessa keskustelussa. 

Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaus puolestaan kokoaa ajankohtaiseen tietoon ja alan kehittämistyöhön pohjautuvaa tilannekuvaa siitä, mitä nuorisoalalla tapahtuu.  

Voit tilata ajankohtaiskatsaukset suoraan sähköpostiisi Allianssin verkkosivuilta. Katsaukset tullaan lähettämään myös osana Allianssin Nuorisoalan uutisia -uutiskirjettä, ja lisäksi katsaukset kootaan talteen Allianssin verkkosivuille.

Tutustu katsauksiin:
Huhtikuu 2024: Mitä kuuluu nuorille?
Huhtikuu 2024: Mitä kuuluu nuorisoalalle?

Lisätietoja

Mitä kuuluu nuorille? -katsaus:
Silja Porkkala, nuorten osallisuuden asiantuntija
silja.porkkala@nuorisoala.fi
044 493 7615


Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaus:
Tuija Kautto, palvelujohtaja
tuija.kautto@nuorisoala.fi
044 416 5212

Katso myös