Uutiset

Iida Laurila aloittaa nuorten osallisuuden asiantuntijana

Uutiset 7.4.2022

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntijaksi on valittu Iida Laurila. Hän siirtyy tehtävään Nuorisovaltuustojen Liiton edunvalvonnan asiantuntijan paikalta, ja on toiminut aiemmin työ- ja luottamustehtävissä muun muassa Eurooppanuorissa, Vaasan yliopistolla ja Turun kaupungilla.

Allianssissa Laurila tulee vastaamaan nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden kokonaisuudesta: nuorten vaikutusmahdollisuuksien edistämisestä, nuorisoalan toimijoiden osallisuusosaamisen kasvattamisesta ja nuorisoalan demokratiakasvatusprojektien johtamisesta. Erityisen isona osana työtä tulee olemaan politiikkaa kouluihin vievän Politiikkaviikon ja eduskuntavaalien Nuorisovaalien koordinoiminen. Osallisuusasiantuntijan työn tärkein tavoite on vahvistaa kaikkien nuorten hyvinvointia ja torjua eriarvoistumista luomalla uusia osallistumisen malleja, vakiinnuttamalla jo olemassa olevia ja lisäämällä eri tahojen ymmärrystä nuorten osallisuuden merkityksestä.

“Nuorten osallisuuden asiantuntijan tehtävä koko alan kattojärjestössä on ainutlaatuisuudessaan älyttömän tärkeä – erityisesti nyt, kun käynnissä on valtavia, nuorten elämään vaikuttavia kriisejä, joiden ratkomisessa nuoret on jätetty täysin ulkokehälle. Olen todella iloinen, että saimme juuri Iidan kaltaisen asiantuntijan ja tekijätyypin mukaan tiimiin ja vaalityöhömme”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

 “Odotan valtavasti Siljan suuriin saappaisiin astumista. Olen pohjimmiltani todellinen vaalinörtti, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä mukaan valmistelemaan nuorisoalan matkaa kohti eduskuntavaaleja. Nuorten vaikutusmahdollisuuksien edistäminen on minulle sydämenasia enkä malta odottaa pääseväni perehtymään teemaan lisää”, sanoo Iida Laurila.

Tehtävä on Silja Uusikankaan perhevapaan sijaisuus, joka jatkuu helmikuun 2023 alkuun. Iidan tavoittaa 19.4. alkaen osoitteesta iida.laurila@nuorisoala.fi.

Kuva: Erika Svenns


Avainsanat:

Katso myös