Ilmastonmuutosvoima jakoi rahaa nuorten ilmastoteoille – kevään aikana yhteensä 150 000 euroa ilmastotekoihin!

Uutiset 21.4.2020

Suomen suurin nuorten ilmastohanke Ilmastonmuutosvoima on myöntänyt lisää rahoitusta. Hankkeen asiantuntijaraadissa toimiva ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vaikuttui hakemuksista: “Nuoret ympäri Suomen ovat ideoineet uusia ja kekseliäitä ilmastohankkeita. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen koostuu käytännön ilmastotekojen puroista, ja nuorten palo tarttua työhön on todella innostavaa.”

Mikkosen lisäksi asiantuntijaraadissa toimivat Sitran Mari Pantsar, mediakasvattaja Mervi Maatela ja nuorten ilmastodelegaatti Sara Nyman

Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hanke jakaa kevään 2020 aikana 50-5000 euron suuruisia summia, joiden avulla kuka tahansa alle 25-vuotias voi toteuttaa oman ilmastotekonsa ja ryhtyä ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin. Haku järjestetään usean eri kierroksen aikana, ja yhteensä keväällä jaetaan 150 000 euroa nuorten ilmastoteoille.

“On ollut hienoa nähdä kuinka monipuolisesti erilaisia ideoita nuorilla on. Ne tuovat myös sopivasti toivoa tähän poikkeukselliseen aikaan, nyt todella tarvitsemme ilmastonmuutosvoimaa!” Nyman hehkuttaa. 

Rahoitusta sai toisella kierroksella yhteensä kahdeksan hakijaa. Mukana on radiodokumenttisarja, tapahtumia, hackathon, hiilinielun luominen, leiri sekä pölyttäjäpelto. Rahoitetut ilmastoteot tapahtuvat ympäri Suomea: Helsingissä, Inarin Turvejärvellä, Torniossa, Keuruulla, Ikaalisissa, Juuassa ja Salossa.

Ilmastonmuutosvoima-rahoituksella toteutuu muun muassa Eino Haasen, 18, radiodokumenttisarja. Dokumenttisarjassa esitellään Lapissa asuvien arjen tekoja  ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Sen tavoitteena on antaa uusia näkökulmia ja esitellä kestävämpien elämäntapojen tuomaa iloa. 

“On arvokasta, että nuoria tuetaan tarttumaan toimeen ja toteuttamaan konkreettisia projekteja sekä tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ilmastonmuutoksen torjuminen on haaste, mutta samalla huikea tilaisuus rakentaa kestävämpi yhteiskunta luovuutta ja mielikuvitusta säästelemättä,” Haase toteaa. 

Rahaa ilmastotekoihin on jaettu kevään aikaan yhteensä noin 62 000 euron edestä. Jaettavana on siis vielä lähes 90 000 euroa. Ilmastonmuutosvoiman seuraava hakukierros päättyy maanantaina 4.5. Ilmastotekojen toteutus alkaa keväällä ja projektit tulee toteuttaa syksyyn mennessä. 
 

Kierroksella rahoitettiin seuraavat projektit:

Hackathon, 3500 euroa 
Kaisa Vahlberg, Helsinki

Partioleirin ilmastotyö, 2500 euroa
Julia Salin, Keuruu

Lukion hiilinielu, 2400 euroa
Vesa Tuominen, Salo

Eurooppalainen ilmastopolitiikkatapahtuma, 1600 euroa
Jenna Rautionaho, Helsinki

Radiodokumenttisarja, 900 euroa
Eino Haase, Tornio

Lähiruokatapahtuma, 500 euroa
Inari Jomppanen, Turvejärvi (Inari)

Pölyttäjäpelto, 500 euroa
Antti Kummunmäki, Juuka

Ilmastokysely, 200 euroa
Olivia Vähätalo, Ikaalinen

Voit tutustua projekteihin tarkemmin täällä. Ensimmäisen hakukierroksen myönnöt löydät täältä.

Lisätietoja:

Niina Ratilainen
niina.ratilainen@alli.fi
050 378 7791

Johanna Ruohonen
johanna.ruohonen@skr.fi
040 516 3475
 

Ilmastonmuutosvoiman haku on auki 4.5.2020 asti kaikille alle 25-vuotiaille, jotka haluavat ryhtyä ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin. Ilmastonmuutosvoimaan voi tutustua tarkemmin ilmastonmuutosvoima.fi

 


Avainsanat: