Uutiset

Ilmoita luokkasi tai nuorten ryhmäsi mukaan Politiikkaviikkoon!

Uutiset 31.5.2022

Viidettä kertaa järjestettävä Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Se on tapa käsitellä politiikkaa opetuksessa, nuorisotyössä, työpajoilla ja harrastustoiminnassa. Politiikkaviikko järjestetään tänä vuonna viikolla 44 (31.10.-6.11.2022) yläkouluissa, toisen asteen opetuksessa ja muussa nuorisotoiminnassa. 

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin koordinoiman Politiikkaviikon tavoitteena on lisätä nuorten ymmärrystä politiikasta sekä omista vaikuttamismahdollisuuksista yhteiskunnassa. Vuonna 2022 Politiikkaviikon teemana on miten politiikalla voidaan ratkoa kriisejä ja viheliäisiä ongelmia yhdessä eri mielipiteistä ja ideologioista huolimatta. Koronapandemia, kiristynyt turvallisuustilanne ja ilmastonmuutos voivat pahimmillaan syventää kuiluja ihmisten välillä, mutta ne myös osoittavat, kuinka tärkeää on pystyä tekemään yhteistyötä yli puolue- ja ideologiarajojen. Tämä vuoden Politiikkaviikon punaisen langan voikin kiteyttää sanaan yhteistyö. 

Tarjoamme Politiikkaviikkoon osallistuville oppilaitoksille ja nuorten ryhmille opetusmateriaaleja, joiden avulla voit käsitellä nuorten kanssa yhteistyön mahdollisuuksia ja erimielisyyksien ylittämistä erilaisten ongelmatilanteiden edessä niin politiikassa kuin nuorten arjessakin. Politiikkaviikon ohjelmaan voi osallistua itselle sopivalla tavalla joko kaikki materiaalit hyödyntäen tai niistä mieleisiä valiten. Poltiikkaviikon ohjelma ja materiaalit julkaistaan kesän jälkeen. 

Ilmoittaudu mukaan Politiikkaviikkoon viimeistään perjantaina 28.10. klo 16.00 tästä linkistä.

Lisätietoja Politiikkaviikosta antaa 

Iida Laurila, nuorten osallisuuden asiantuntija
iida.laurila@nuorisoala.fi
044 7870 880


Avainsanat:

Katso myös