Uutiset

Ilmoittautuminen Allianssin jäsenjärjestöpäivään 26.5. on auki nyt!

Uutiset 6.4.2021

Allianssin suuren suosion saavuttanut jäsenjärjestöpäivä tulee taas! Järjestämme jäsenillemme suunnatun koulutuspäivän Zoom-yhteydellä 26.5. klo 9.00-16.00. Ilmoittautuminen jäsenjärjestöpäivään on auki nyt, tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan jäsenjärjestöpäivään!

Allianssin jäsenjärjestöpäivä tarjoaa kevään päätteeksi aimo annoksen uutta tiettoa jäsenistömme tarpeisiin! Päivän aikana järjestämme kahdeksan Zoom-webinaaria, joista voit valita itsellesi sopivimmat kokonaisuudet. Webinaarien aiheisiin voit tutustua jo nyt, ja tarkemmat kuvaukset täydentyvät huhtikuun aikana nettisivuillemme. Huomioithan, että aamu- ja iltapäivän webinaarit tapahtuvat samanaikaisesti, joten olethan huolellinen webinaari-valinnoissasi!

Jäsenjärjestöpäivä on Allianssin jäsenjärjestöjen edustajille maksuton.

Ei-jäseniltä veloitamme 50€ osallistumismaksun.

Jäsenjärjestöpäivän ohjelma:

Klo 9.00-9.45 Keynote: Nuorten mielenterveys nyt ja tulevaisuudessa 
Miltä nuorten mielenterveys näyttää juuri nyt ja miltä se voisi näyttää tulevaisuudessa? Kuinka järjestötoimija voi olla edistämässä nuoren mielenterveyttä? Ja millainen on järjestötoiminnan merkitys mielenterveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä? Aamun yhteisessä keynote-puheenvuorossa keskitytään näihin kysymyksiin Mielenterveyden keskusliiton vuonna 2021 toteuttamaa mielenterveysbarometria sivuten. Puhujana Mielenterveyden keskusliiton kehitysjohtaja Janne Jalava.

Aamupäivän webinaarit:

10.00-12.00 Koulutus: Häirintätilanteet järjestötoiminnassa
Häirintätilanteiden ennaltaehkäisy on tärkeää, mutta epäasiallista kohtelua tapahtuu silti kaikissa järjestöissä jossain muodossa. Miten näihin tilanteisiin kannattaa varautua ja miten niissä voi toimia? Mikä on häirintää kokeneen tukihenkilön/häirintäyhdyshenkilön rooli? Kouluttajana Allianssin yhdenvertaisuusasiantuntija Laura Heinonen.

10.00-12.00 Koulutus: Somemarkkinoinnin työkalut
Postausten buustailua vai klikkauskampanjoita? Miten somemarkkinointia kannattaa tehdä ja miten Facebookin ja Instagramin markkinointityökalut käytännössä toimii? Miten somemarkkinoinnista saa kaiken irti? Tässä koulutuksessa pääset oppimaan somemarkkinoinnin saloja käytännönläheisesti. Kouluttajana MySomen Jenna Ojala.

10.00-12.00 Koulutus: Järjestöjen varainhankinta
Nuorisoalan järjestöjen julkisen rahoituksen tulevaisuuteen liittyy monia epävarmuustekijöitä, mikä haastaa järjestöjä kehittämään omaa varainhankintaansa nopeallakin aikataululla. Tässä koulutuksessa pureudumme tulolähteiden monipuolistamiseen varainhankinnan keinoin. Saat konkreettisia työkaluja ja vinkkejä järjestön varainhankintastrategian tai –suunnitelman rakentamiseen. Käsittelemme erityisesti seuraavia kysymyksiä: Miten voit kehittää varainhankintaa luontevana osana nuorisoalan järjestön toimintaa? Miten tunnistat järjestöllesi sopivimmat varainhankinnan muodot? Miten järjestön varainhankintastrategiaa tai –suunnitelmaa kannattaa rakentaa ja millaisia tekijöitä suunnittelussa on hyvä huomioida? Miten hyödynnät järjestösi ydintoimintaa ja brändiä varainhankinnassa? Tämä webinaari on suunnattu erityisesti niille nuorisoalan järjestöille, jotka parhaillaan kehittävät varainhankintaansa. Huomioithan, että webinaarissa ei käsitellä perusteita eri varainhankinnan keinoista vaan osallistujalla oletetaan olevan perustiedot eri varainhankinnan muodoista. Kouluttajana Radical Soulin Salla Saarinen.

Iltapäivän webinaarit:

13.00-15.00 Koulutus: Yhä parempaa vapaaehtoistoiminaa
Mistä saada lisää vapaaehtoisia? Miten saada lisää innostusta toimintaan? Miten välttää vapaaehtoisten lähteminen? Tulee osallistavaan koulutukseen pureutumaan siihen, miten voimme taklata näitä ja muita vapaaehtoistoiminnan kysymyksiä kestävästi. Saat mukaasi työkalun toimivien toimintamallien näkyväksi tekemiseen sekä pitkän listan käytännössä toimivia käytäntöjä. Koulutuksessa voit tuoda esille omia huoliasi ja saada niihin toimivia ratkaisuja vertaisiltasi. Kouluttajana virtuaalifasilitaattori ja järjestötoiminnan kehittäjä Emilia Osmala Osana yhteistä ratkaisua Oysta.

13.00-15.00 Koulutus: Vaikuttavuuden mittaaminen käytännössä
Vaikuttavuus ja sen mittaaminen – kuinka se itse asiassa tapahtuu? Tässä koulutuksessa saat konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka oman toiminnan vaikuttavuutta voi vahvistaa ja mitata mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi pääset kuulemaan järjestötoimijoille suunnatun vaikuttavuusosaamisen tarvekyselyn tuloksista. Kouluttajana Raisa Omaheimo Kentaurilta.

13.00-15.00 Koulutus: EU:n nuoriso-ohjelmakoulutus
Haluatko järjestää kansainvälisiä nuorisovaihtoja? Olisiko tarvetta kehittää kansainvälisiä kumppanuuksia tai osallistua alan kv-seminaareihin tai opintomatkalle? Tai olisitteko kiiinnostuneet lähettämään nuorisotyöntekijöitä tai luottamushenkilöitä opintomatkoille?  

Ensi vuoden alussa Euroopan unionin nuoriso-ohjelmat (Erasmus+ Youth ja Euroopan solidaarisuusjoukot) uudistuvat. Seuraavaksi 7-vuotiskaudeksi (2021-27) on luvassa huomattavasti enemmän rahaa ja mahdollisuuksia kuin aikaisemmin, tule siis kuulemaan uusimmat uutiset kv-kentältä ja inspiroitumaan tarjolla olevista mahdollisuuksista! Kouluttajana Allianssin johtava asiantuntija Jarkko Lehikoinen.

15.00-16.00 Järjestöonnistujat: Nuorisotyö koronan jälkeen
Millaisena nuorisotyö näyttäytyy koronan jälkeen? Mistä pitää luopua, jotta uusille toimintatavoille löytyy tilaa? Millainen se uusi normaali on, ja mitä tästä ajasta jää elämään nuorisotyöhön myös koronan jälkeisessä ajassa? Näitä kysymyksiä ja ehdotuksia niihin ovat pohtimassa yhdessä Espoon Nuorisopalvelut, Partio ja 4H.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Minna Jauho, tapahtumatuottaja
minna.jauho@alli.fi
0447229356

 

 

 


Avainsanat: