Uutiset

Ilmoittautuminen nuorten vaalikoneen työryhmään on nyt auki

Uutiset 30.5.2022

Nuorisoalan eduskuntavaalikonetta suunnitteleva työryhmä aloittaa työnsä kesäkuussa 2022. Työryhmän aloitustapaaminen pidetään 16.6. etäyhteyksillä. Työryhmän kokoukset ovat avoimia kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneet nuorten äänestysaktiivisuudesta ja vaalisovelluksien tuomista mahdollisuuksista.

Kevään 2019 vaaleissa yli 100 000 äänestäjää etsi itselleen sopivaa puoluetta ja ehdokasta nuorten vaalikoneella. Nuorille suunnattu vaalikone toteutettiin 43 järjestön yhteistyönä, ja se julkaistiin kolmella kielellä. Vaalikoneilla on erityisen suuri merkitys nuorille äänestäjille, sillä tutkitusti vaalikoneita käyttävät kaikista ikäryhmistä eniten nuoret ja niillä on nuorille suurempi merkitys äänestyspäätöstä tehtäessä.

Kenelle?

Työryhmä on avoin kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka haluavat osallistua vaalikoneen kehittämiseen tai ovat kiinnostuneet nuorten äänestysaktiivisuudesta. Työryhmän aloitustapaaminen pidetään torstaina 16.6. klo 13 etäyhteyksin. Työryhmä tapaa vuoden 2022 aikana 4-5 kertaa.

Tavoite!

Työryhmän tehtävänä on suunnitella nuorisoalan yhdistävän vaalikoneen sisältöjä ja toimintoja. Työryhmä on olennaisessa roolissa sovelluksen toimivuuden ja saavutettavuuden testaamisessa. Työryhmää vetää osallisuuden asiantuntija Iida Laurila.

Ilmoittaudu mukaan työryhmään tämän linkin kautta.

Katso myös