Uutiset

Ilmoittautuminen yleisavustusten hakemusklinikoille on nyt käynnissä

Uutiset 1.9.2023

Tarjoamme tänäkin syksynä tukea valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen yleisavustushakemusten kanssa! Hakemusklinikalla nuorisojärjestöt saavat asiantuntijoiltamme palautetta yleisavustushakemusluonnoksestaan sekä tukea ja vinkkejä hakemuslomakkeen sisältöön ja viimeistelyyn. Huomioithan, että hakemusklinikoilla käsitellään opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen yleisavustushakemuksia.

Tarjolla on sekä ryhmämuotoista että henkilökohtaista tukea hakijoille. Hakemusklinikat ovat suomenkielisiä ja maksuttomia.

Ryhmämuotoinen hakemusklinikka 14.9.2023

Ryhmämuotoinen hakemusklinikka järjestetään torstaina 14.9. klo 12.30-14.00 etäyhteyksin osana jäsenistöllemme suunnattua Koulutuskarnevaalit-koulutuspäivää.

Ryhmämuotoinen hakemusklinikka on tarkoitettu vain Allianssin jäsenille. Ensisijaisesti se on suunnattu sellaisten nuorisojärjestöjen edustajille, joille yleisavustushakemuksen kirjoittaminen on jo entuudestaan tuttua. Ryhmäklinikat ovat muodostuneet suosituiksi, koska Allianssin asiantuntijoiden neuvojen ja sparrauksen lisäksi osallistujat saavat vertaistukea hakemuksen laatimiseen myös toisiltaan. Lisäksi ryhmäklinikalle tervehdyksensä tuo myös opetus- ja kulttuuriministeriön edustaja.

Ilmoittautuminen ryhmämuotoiselle hakemusklinikalle tapahtuu ilmoittautumalla Koulutuskarnevaaleihin Allianssin tapahtuma- ja koulutuskalenterin kautta viimeistään 10.9.2023 ja valitsemalla työpajaksi klo 12.30-14.00 ”Ryhmämuotoinen hakemusklinikka”. Huomioithan, että halutessasi voit hyvin ilmoittautua ja osallistua myös muuhun Koulutuskarnevaalien ohjelmaan ennen tai jälkeen hakemusklinikan.

Organisaatiokohtaiset hakemusklinikat 18.-27.9.2023

Organisaatiokohtaisessa hakemusklinikassa käymme keskustellen läpi järjestön valmiiksi täyttämän hakemusluonnoksen. Suosittelemme organisaatiokohtaista hakemusklinikkaa erityisesti sellaisille järjestöjen edustajille, joille yleisavustushakemuslomakkeet eivät ole tuttuja ja jotka kokevat tarvitsevansa niiden täyttämiseen enemmän tukea.

Organisaatiokohtaiset hakemusklinikat järjestetään etäyhteyksin 18.-27.9.2023 välisenä aikana. Klinikka kestää maksimissaan 1,5 tuntia, josta osa on varattu myös hakemuksen talouteen liittyvien osioiden läpikäymiseen.

Huomioithan, että organisaatiokohtaiselle klinikalle osallistuvien järjestöjen tulee toimittaa luonnos yleisavustuksestaan ja siihen liittyvät asiakirjat meille etukäteen, jotta ehdimme perehtyä dokumentteihin jo ennen klinikkaa.

Ilmoittautuminen organisaatiokohtaiselle hakemusklinikalle tapahtuu Allianssin tapahtuma- ja koulutuskalenterin kautta viimeistään 13.9.2023. Huomioithan, että hakemusklinikoille on rajoitetusti paikkoja, jotka jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä – kannattaa siis ilmoittautua pian!

Lisätietoja

Juuso Luomala, talous- ja hallintojohtaja
juuso.luomala@nuorisoala.fi
040 745 9182

Mimmi Mäkinen-Kokkonen, järjestöpäällikkö
mimmi.makinen-kokkonen@nuorisoala.fi
044 702 8402

Katso myös