Uutiset

Jäävätkö amikset politiikassa taka-alalle? Politiikkaviikon nuorisodialogissa kansanedustajat ja ammatilliset opiskelijat kohtasivat

Uutiset 2.11.2022

Allianssi toteutti yhdessä opiskelijajärjestöjen SAKKI ry:n ja OSKU ry:n kanssa nuorisodialogin, jossa kansanedustajat Pihla Keto-Huovinen (kok.), Noora Koponen (vihr.) ja Maria Guzenina (sdp.) pääsivät keskustelemaan Espoon Omnian ammatillisten opiskelijoiden kanssa. Keskustelujen tavoitteena oli tuoda politiikka konkreettisesti lähelle opiskelijoita, ja tarjota matalan kynnyksen vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Liiketalouden ja lähihoitajaopiskelijoiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousivat esiin monet opiskelijoiden arjen huolet, kuten työharjoitteluiden puuttellinen ohjaus, opintojen kuormittavuus esimerkiksi perhe-elämän tai työn ohella sekä omaa koulutusta vastaavan työn löytäminen. Opiskelijat myös pohtivat ääneen sitä, kuinka paljon ammatilliset opiskelijat ovat ylipäätään esillä koulutuspoliittisessa päätöksenteossa.

Myös Suomen ammattiin opiskelevien liiton SAKKI ry:n puheenjohtaja Aale Päivinen piti Politiikkaviikon kohtaamista tärkeänä nimenomaan ammatillisten opiskelijoiden kannalta.

“Politiikkaviikon tuominen amiksiin on todella tärkeää, koska tänäkin päivänä amikset ja politiikka eivät kohtaa kovinkaan usein. Se vähäinen määrä yhteiskunnallisia asioita, joita yhteisissä tutkinnon osissa käsitellään antaa vain pintaraapaisun yhteiskunnallisiin aiheisiin, ja vaikuttamisen taidot jäävät vähälle”, Päivinen kommentoi.

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n puheenjohtaja Venla Tilli jatkaa: ”Amiksen käyneet ovat selvästi aliedustettuina kaikissa päätöksentekoelimissä yhteiskunnassa, vaikka amiksessa opiskelee vuosittain yli 320 000 ihmistä. Nyt onkin Politiikkaviikon innoittamana korkea aika kannustaa kaikkia äänestämään tulevissa eduskuntavaaleissa ja vahvistaa ammattiin opiskelevien ääntä päätöksenteossa!”

Politiikkaviikko on viidennen kerran järjestettävä nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin nuorten mielipiteitä ja kannustaa nuoria vaikuttamaan. Politiikkaviikko koostuu maksuttomista opetusmateriaaleista, striimattavista tapahtumista ja osallistujien itsensä järjestämistä tilaisuuksista ympäri Suomea.

Politiikkaviikon opetusmateriaalit:
https://nuorisoala.fi/politiikkaviikko/materiaalit 

Politiikkaviikon striimattavat tapahtumat:
https://nuorisoala.fi/politiikkaviikko

Lisätietoja
Iida Laurila, nuorten osallisuuden asiantuntija
iida.laurila@nuorisoala.fi
044 7870 880


Avainsanat:

Katso myös