Janika Takatalo nuorisoalan EU-vaikuttamisen ja kansainvälisten asioiden asiantuntijaksi

Uutiset 11.9.2019

VTM Janika Takatalo on valittu nuorisoalan kattojärjestö Allianssin kansainvälisestä toiminnasta ja erityisesti EU-vaikuttamisesta vastaavaksi asiantuntijaksi. Hän sijaistaa tehtävässä Joel Linnainmäkeä, jonka ulkoministeri Haavisto on kutsunut erityisavustajakseen. 

Takatalo on toiminut monipuolisissa vaikuttamistehtävissä muun muassa kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana, eduskunnassa opetusministerin avustajana ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana. Eurooppa-osaamista hän on kerryttänyt opiskelijaliikkeen tehtävien lisäksi eurovaaliehdokkaana ja LSE:n EU-opinnoissa. 

“EU- ja kv-vaikuttaminen läpileikkaa monia Allianssin tavoitteita aina syrjäytymisen ehkäisystä ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen. Nuorilla on tutkimusten mukaan vahva luotto eurooppalaiseen yhteistyöhön, mikä heijastui hienosti myös äänestysprosentin kasvuna viime eurovaaleissa. Haluan olla omalta osaltani varmistamassa sitä, että nuorten ääni kuuluu EU-keskustelussa ja tavoitteet etenevät myös vaalien välillä”, Janika Takatalo kertoo. 

Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntijana Takatalo ryhtyy vastaamaan nuorisoalan vaikuttamisesta sekä Euroopan että globaalilla tasolla, erityisesti EU- ja YK-asioissa. Osana Allianssin vaikuttamisen tiimiä hän osallistuu poliittisten tavoitteiden valmisteluun ja toteuttamiseen, päättäjätapaamisiin sekä lausuntojen ja taustaselvitysten valmisteluun. Lisäksi hän toimii luottamushenkilöistä koostuvan kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän sihteerinä ja tukee ryhmäläisiä vaikuttamistyön tekemisessä. Tehtävään kuuluu myös Allianssin jäsenjärjestöjen tukeminen ja sparraaminen kansainvälisessä vaikuttamistyössä. 

“Meillä on kunnianhimoinen tavoite nostaa nuorten hyvinvoinnin edistäminen Suomen lisäksi myös EU:n ykkösagendalle. Janikan tinkimätön ja tavoitteellinen tapa tehdä töitä yhdistettynä kovaan osaamiseen sekä EU-asioissa, vaikuttamistyössä että nuorisopolitiikassa on sen tavoitteen saavuttamisessa enemmän kuin tarpeen. On mainiota saada hänet työkaveriksemme!” sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

 

Janika Takatalo aloittaa Allianssissa 16.9. ja hänet tavoittaa osoitteesta janika.takatalo@alli.fi.

 


Avainsanat: