Järjestetäänkö nuoriso- ja kasvatusalan suurtapahtuma 2020 teidän kaupungissanne?

Uutiset 19.11.2018

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Kirkkohallitus järjestävät yhdessä nuoriso- ja kasvatusalan toimijoille suunnatun valtakunnallisen suurtapahtuman 14.-16.1.2020. Tapahtumalle etsitään nyt paikallista kumppania. Mahtuisiko pari tuhatta osallistujaa teille kylään?

NUORI2020-tapahtumassa unohdetaan sektorirajat ja keskitytään siihen, mikä kaikkia lasten ja nuorten parissa toimivia yhdistää: yhteinen tahto luoda aktiivisesti sellaista tulevaisuutta, jossa jokainen lapsi ja nuori voisi hyvin.

“Nuorisoala on täynnä osaavia ja sitoutuneita tekijöitä, jotka toimivat hyvin erilaisissa tehtävissä omissa organisaatioissaan. Mitä enemmän teemme yhdessä sekä paikallisella, alueellisella että valtakunnallisella tasolla, sitä vaikuttavampaa työmme on. Siksi olemme Kirkkohallituksen kanssa päättäneet yhdistää voimamme ja tuoda kaikki nuorten kanssa ja nuorten hyväksi tekijät yhteen keväällä 2020“, Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo.

Tapahtuma tulee kokoamaan yhteen parituhatta kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa toimivaa nuoriso- ja kasvatusalan ammattilaista tai vapaaehtoista. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana osallistujat pääsevät hyppäämään syvälle yhteisen kehittämisen, uuden oppimisen ja avoimen keskustelun maailmaan.

“Haluamme yhdessä vahvistaa kokonaisvaltaista kasvua ja hyvä elämän edellytyksiä. Tämä on kaikkien lapsi- ja nuorisoalan toimijoiden yhteinen tehtävä. Suurtapahtuma tulee tarjoamaan tämän tehtävän toteutumiselle monipuolista tukea ja inspiraatiota” toteaa Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

Tapahtuman ajankohta on päätetty, mutta paikkakuntaan ja tilaan pääsee vielä vaikuttamaan. Allianssi ja Kirkkohallitus käynnistävät nyt haun tapahtuman paikallisen kumppanin löytämiseksi. Kumppanina voi toimia esimerkiksi kunta ja seurakunta yhdessä.

Valittavan tapahtumapaikkakunnan tulee sijaita hyvien kulkuyhteyksien äärellä, jonka lisäksi paikkakunnalta tulee löytyä riittävän suuri tapahtumatila parille tuhannelle osallistujalle sekä tarpeeksi majoitusvaihtoehtoja, joiden kapasiteetti kattaa suurimman osan odotetusta osallistujamäärästä.

Kerrothan meille 30.11. mennessä, mikäli voisimme tulla teille kylään. Valinta tapahtumapaikkakunnasta tehdään joulukuun lopussa ja suurtapahtuman tarkemmat tiedot julkistetaan Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä 10.1.2019.

Lisätietoja:

Tiitus Uusoksa
tapahtumatuottaja, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi
tiitus.uusoksa@alli.fi, p. 044 722 9356


Avainsanat: