Joel Linnainmäki Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntijaksi

Uutiset 30.4.2018

Joel Linnainmäki, 27, on valittu Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta vastaavaksi asiantuntijaksi.

Linnainmäki siirtyy tehtävään Suomen Lukiolaisten Liitosta, missä hän on luotsannut nuorten turvapaikanhakijoiden ja paikallisten nuorten yhteistyöhanketta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kehitysministerin lehdistöavustajana, eduskunta-avustajana sekä Kirkon Ulkomaanavussa. Järjestö- ja kansainvälistä kokemusta Linnainmäki on kerännyt myös vapaaehtoisena ja luottamushenkilönä muun muassa Allianssissa, YK:n nuorisodelegaattina ja Kansainvälisen politiikan yhdistyksen puheenjohtajana.

Kansainvälisen toiminnan ja vaikuttamisen asiantuntijana Linnainmäki ryhtyy muun muassa vastaamaan nuorisoalan EU-vaikuttamisesta ja vetämään kevään 2019 eurovaalikampanjaa. Osana Allianssin vaikuttamisen tiimiä hän osallistuu poliittisten tavoitteiden valmisteluun ja toteuttamiseen, päättäjätapaamisiin sekä lausuntojen ja taustaselvitysten valmisteluun. Lisäksi hän toimii luottamushenkilöistä koostuvan kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän sihteerinä ja tukee ryhmäläisiä vaikuttamistyön tekemisessä. Tehtävään kuuluu myös Allianssin jäsenjärjestöjen tukeminen ja sparraaminen kansainvälisessä vaikuttamistyössä.

”Allianssi on minulle todella tärkeä yhteisö. Sain aikoinaan ensimmäiset kokemukseni nuorisojärjestöistä Allianssin nuorisokonventista vuonna 2010. Jäsenjärjestöissä ja Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmässä on kovaa osaamista kansainvälisestä vaikuttamisesta. Uskon, että yhdessä pystymme puskemaan eteenpäin nuorisoalalle tärkeitä teemoja ja tekemään vieläkin tehokkaampaa vaikuttamistyötä. Yhteisön jäsenenä toivon olevani sellainen tyyppi, johon voi olla aina yhteydessä ja jolta saa aina tukea tarvittaessa”, Joel Linnainmäki sanoo.

“Joelista löytyi kaikki se, mitä etsimmekin: sopiva yhdistelmä alaansa perehtynyttä ja uudesta innostuvaa asiantuntijaa, vakuuttavaa lobbaria, käytännön asioiden organisoijaa ja nuorten kanssa viihtyvää aikuiskaveria. On mahtavaa saada hänet työkaveriksemme! Haluamme kasvattaa Allianssin ja Suomen profiilia nuorten oikeuksien edistäjänä kansainvälisillä kentillä ja uskon, että Joel tulee lunastamaan siinä työssä kovatkin odotukset“, Allianssin pääsihteeri, vaikuttamisen tiimiä vetävä Anna Munsterhjelm kertoo.

Joel Linnainmäki aloittaa Allianssissa Mannerheimin syntymäpäivänä 4.6.2018.

 

Lisätiedot:

Joel Linnainmäki, 040 500 5512

Anna Munsterhjelm, 040 5879514


Avainsanat: