Joona Aaltonen ja Susanna Pesonen lähtevät kiertämään Suomea Allianssin kesäsomettajina

Uutiset 20.5.2019

Joona Aaltonen (20) ja Susanna Pesonen (22) aloittavat toukokuun lopulla Allianssin kesäsomettajina. He kiertävät kolmen kuukauden ajan ympäri Suomea nuorisoalan tapahtumissa ja nuorisoalan tekijöitä tapaamassa. Tavoitteena on tuottaa kesäkierrokselta monipuolista kuva- ja videosisältöä eri somekanaviin: nostaa esiin nuorisoalan tekijöitä ja heidän ajatuksiaan ja näyttää etenkin järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa tehtävän nuorisotyön monipuolisuutta. Vastaava #kesänuorisotyössä-kierros toteutettiin ensimmäistä kertaa viime kesänä, mutta tänä vuonna on luvassa myös uusia toteutustapoja.

“Odotan innolla pääseväni kiertämään ympäri Suomea ja näkemään, kuinka monella tavalla nuorisotyötä tässä maassa tehdään. Potentiaalisia esiteltäviä ihmisiä, tapahtumia ja organisaatioita riittäisi varmasti enemmän, kuin mitä ehdimme tapaamaan!” Joona Aaltonen kommentoi.

“Huikea seikkailu ja kokemusrikas kesä edessä! On mahtavaa päästä jakamaan nuorten ja nuorten kanssa toimivien tarinoita ympäri Suomea ja työskentelemään Allianssilla”, Susanna Pesonen kertoo.

Aaltonen on tehnyt runsaasti viestintää vapaaehtoisena partiossa, muun muassa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden päätoimittajana ja suunnittelijana. Lisäksi Aaltonen on kartuttanut journalistisia taitojaan varusmiespalveluksen aikana Puolustusvoimien Ruotuväki-lehdessä. Graafista suunnittelua ja valokuvausta opiskellut Pesonen on työskennellyt valokuvaajana ja Voima-lehden toimittajaharjoittelijana. Pesonen on kerännyt viestintäosaamista myös vapaaehtoisena muun muassa Vihreiden nuorten viestinnästä vastaavana hallituksen jäsenenä ja Lukiolaisten liitossa.

“Nuorisoalalla tehdään monipuolisesti hullun hyvää ja vaikuttavaa työtä nuorten hyvinvoinnin eteen, mutta sen tunnettuudessa on reilusti parannettavaa. Kesäprojektin tarkoituksena on tehdä nuorisotyötä näkyvämmäksi sekä alan sisällä että muiden silmissä. Susanna ja Joona ovat erinomainen kombo suvereenia someosaamista, nuorisoalan tuntemusta, organisointikykyä ja seikkailuasennetta – uskon, että tällä parivaljakolla kunnianhimoiset tavoitteet kyllä saavutetaan”, Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo.

Onko järjestössä, kunnassanne tai vaikka seurakunnassanne kesä-elokuussa kiinnostavaa toimintaa, jota näyttäisitte mielellänne muillekin? Voisivatko Joona ja Susanna kameroineen tulla kylään teidän tapahtumaanne tai tiloihinne? Mainiota! Kiinnostavista nuorisoalan kesämenoista voit vinkata tällä lomakkeella.

Lisätiedot: Anna Munsterhjelm, puh. 040 587 9514
Nuorisoalan kesämenoihin liittyvät asiat: viestinnän tuottaja Anna Enbuske, puh. 044 416 5216, anna.enbuske@alli.fi


Avainsanat: